- 4 φλιτζάνια αλεύρι...
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα & γαρίφαλο σκόνη...
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι & 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 12 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 κουτ. της σούπας σόδα σκόνη
- Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το κανελογαρίφαλο.
Προσθέτω τις σταφίδες και τα καρύδια.
Σε μπολ βάζω το λάδι ,τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχω διαλύσει τη σόδα, το νερό και το ξύσμα.
Ανακατεύω τα υλικά αυτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνω το μείγμα στο αλεύρι.
Ανακατεύω όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν ώστε να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
Λαδώνω ένα ταψί μετρίου μεγέθους και το πασπαλίζω με λίγο αλεύρι που φροντίζω- κινώντας το ταψί -να καλύψει όλο τον πάτο.
Αδειάζω τη ζύμη στο κέντρο του ταψιού και την απλώνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή κουταλιού σε όλη την επιφάνεια ( η επιφάνεια θα φαίνεται κάπως τραχιά αλλά στο ψήσιμο θα στρώσει).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄-45΄ στους 200 βαθμούς.
Σημ. Δοκιμάζω αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα καθαρό και στεγνό μαχαίρι στην πίτα.Αν βγει καθαρό είναι έτοιμη άν όχι την αφήνω να ψηθεί λίγο ακόμη .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Νίνα
thelo kai egooooooo!
ΑπάντησηΔιαγραφή