Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δίκη/πυρκαγιές 2007: «Ήταν αποτελεσματικός στο έργο του»

Τη βεβαιότητα πως ο κατηγορούμενος, στην υπόθεση των φονικών πυρκαγιών του 2007, τότε προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος, ήταν ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Νίκος Νικολακόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως σε καμία περίπτωση δεν δίδεται δρομολόγιο, παρά μόνο πορεία στα οχήματα που μεταβαίνουν σε οποιαδήποτε πυρκαγιά.
«Στη φωτιά, δεν δίνεις δρομολόγιο. Δίνεις μόνο πορεία. Απαγορεύεται να δίνεις δρομολόγιο», επεσήμανε συγκεκριμένα ο κ. Νικολακόπουλος, ενώ...
τόνισε πως όσο υπηρετούσε στην Π.Υ. ο κ. Μιχαλόπουλος, ήταν πάντα αποτελεσματικός και «ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς». Επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, επεσήμανε ενώπιον του δικαστηρίου πως ακόμα και η φωτιά να είχε ξεκινήσει στις 2.10 από το σπίτι της πρώτης κατηγορουμένης στο Παλαιοχώρι Ζαχάρως, είναι αδύνατον να μην είχε φανεί ο καπνός, στον πυροφύλακα που επέβλεπε την περιοχή. «Μια αποθήκη με νάιλον, καλάμια, λάδια και ξύδια, δεν μπορούσε να καίγεται χωρίς να βγαίνει καπνός», ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει πως στη συγκεκριμένη αποθήκη εάν εκδηλωνόταν πυρκαγιά αυτή θα γινόταν άμεσα αντιληπτή από τον πυροφύλακα κάτω από φυσιολογικές καιρικές συνθήκες.
Τέλος όσον αφορά τη συγκεκριμένη διαδρομή που ακολούθησε το μοιραίο όχημα Η42, ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε πως «αν υπάρξει καταδίκη του κ. Μιχαλόπουλου τότε θα θεωρείται δεδικασμένο το γεγονός πως θα πρέπει ο διοικητής της εκάστοτε Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να πηγαίνει πρώτος στη φωτιά και στη συνέχεια να υποδεικνύει τη διαδρομή στα οχήματά του».


Πηγή: patrisnews
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!