1 μικρή κολοκύθα
(περίπου 1 κ. ακαθάριστη)
4 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
2-3 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. πιπερόριζα
φρέσκια
1 μήλο
1 μήλο
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι
200 γρ. κρέμα
γάλακτος
4-5 κ. σ.
ελαιόλαδο
Σόγια σος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και κόβω
όλα τα λαχανικά και το μήλο σε κύβους και τα προσθέτω σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει.
Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, το πιπέρι καγιέν και το
κάρδαμο. Αφού μαλακώσουν όλα τα υλικά κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά
και πολτοποιώ με το μπλέντερ χειρός. Προσθέτω το ελαιόλαδο και την κρέμα
γάλακτος και ανακατεύω με το μπλέντερ χειρός. Σερβίρω τη σούπα μου με σόγια
σος.
Καλή όρεξη!
Tips:
Αντί για πιπέρι καγιέν μπορώ να χρησιμοποιήσω μαύρο πιπέρι.
Χωρίς την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο η σούπα
γίνεται εξίσου νόστιμη και με λιγότερες θερμίδες.
Αν θέλω τη σούπα πιο καυτερή αυξάνω την ποσότητα
στο πιπέρι και στην πιπερόριζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!