2,5 κιλά κολοκύθα
3,5 κιλά ζάχαρη
2-2,5 λίτρα νερό
ξινό σε σκόνη ή κρυστάλλους
γλυκόζη
ασβεστόνερο(4 κουτ. της σούπας ασβέστη σε 10 ποτήρια νερό)...
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζω από την εξωτερική φλούδα την κολοκύθα και την κόβω σε μεγάλα κομμάτια 8Χ8
Ετοιμάζω το ασβεστόνερο σε λεκάνη και τοποθετώ μέσα τα κομμάτια από το βράδυ ( πρέπει να τα σκεπάζει)
Την άλλη μέρα το πρωί ξεπλένω τα κομμάτια πολύ καλά με κρύο νερό
Τα ζεματάω τρεις φορές ρίχνοντας κάθε φορά ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό
Στη συνέχεια τα βάζω σε χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχω διαλύσει μία κουταλιά της σούπας ξινό και τα αφήνω 2 ώρες
Κατόπιν τα στραγγίζω και τα βάζω σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό
Βράζουν ώσπου να δέσει το σιρόπι
Μόλις δέσει, ρίχνω 1 φλιτζ. του τσαγιού γλυκόζη και 1/2 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμονιού
Καλή επιτυχία
Νίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!