Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σαβαρέν


ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ.του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ.του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
1 βανίλια
Σιρόπι
2,5 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη...

3 φλιτζ. του τσαγιού νερό
Κρέμα
1 κουτί Alsatop ή
1 Morfat
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ
Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν
Προσθέτω τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύω
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύω απαλά με το μείγμα
Λαδώνω μια φόρμα και βάζω μέσα το μείγμα
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 30΄
Όταν βγάλω το γλυκό από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει
Ετοιμάζω το σιρόπι ( βράζω για 10΄τη ζάχαρη με το νερό) και το περιχύνω μέσα στη φόρμα
Όταν απορροφηθεί το σιρόπι βγάζω το γλυκό από τη φόρμα σε δίσκο και το κόβω οριζόντια
Στρώνω στο κάτω κομμάτι την κρέμα ,βάζω από πάνω το άλλο κομμάτι και το τοποθετώ στο ψυγείο
Καλή επιτυχία
Νίνα






Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!