Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κέικ κανέλας με σοκολάτα (καταπληκτικό και νηστίσιμο)


ΥΛΙΚΑ
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
0,5 φλυτζ. του τσαγιού. καρύδια κοπανισμένα
1,5 φλυτζ. του τσ ζάχαρη
0,75 φλυτζ. του τσ. κακάο σκόνη
2 κουτ. του γλυκού σόδα...

0,5 κουτ. του γλυκού αλάτι
0,75 φλυτζ.του τσαγιού. σπορέλαιο
2 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
2 βανίλιες
2 φλυτζ. του τσαγιού νες καφέ κρύο χωρίς ζάχαρη

Για το πασπάλισμα
1 κουτ. της σούπας κοφτή κανέλα
0,25 φλ του τσαγιού ζάχαρη

Για επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ.
2 κουτ. της σούπας κονιάκ ή ποτό
1 κουτ. της σούπας βούτυρο ή βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω με κουτάλι σε μπολ το αλεύρι,τη ζάχαρη ,το κακάο, τη σόδα , το αλάτι και τα καρύδια
Ανακατεύω με πειρούνι σε άλλο μπολ το λάδι, το ξύδι,τις βανίλιες και τον καφέ
Ενώνω τα δύο μείγματα σε μεγάλο μπολ και ανακατεύω λίγο
Βάζω το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί
Ανακατεύω την κανέλα με τη ζάχαρη και πασπαλίζω το γλυκό
Ψήνω σε προθερμ. φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄-35΄
Βυθίζω ένα καθαρό μαχαίρι στο γλυκό και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ,ανακατεύω με το βούτυρο και το ποτό και απλώνω το μείγμα στην επιφάνεια του γλυκού
Καλή επιτυχία
Νίνα
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!