Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αβοκάντο



Υλικά

1 αβοκάντο
1 αυγό βραστό σφιχτό
1/2 λεμόνι...
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Παίρνω το αβοκάντο που πρέπει να είναι μαλακό και να ξεφλουδίζεται εύκολα,το καθαρίζω από τη φλούδα,το κόβω σε κομμάτια, το βάζω σε ένα μπολάκι και το λιώνω με ένα πιρούνι καλά.
Καθαρίζω το αυγό, το κόβω στα τέσσερα, το βάζω στο μπολ με το αβοκάντο και το λιώνω πολύ καλά.
Στίβω μέσα το λεμόνι και πασπαλίζω με αλατοπίπερο κατά βούληση.
Ανακατεύω καλά.
Μπορώ να το φάω αλειμμένο πάνω στο ψωμί ή σε φρυγανιά ή σε παξιμάδι ή όπως αλλιώς επιθυμώ. Γίνεται νοστιμότατο.

Σημ.: Συνήθως το αβοκάντο το βρίσκω στα SM και είναι σκληρό, γίνεται όμως μαλακό αν το αφήσω μερικές μέρες σε μια χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο. Προτιμήστε τα μεγάλα αβοκάντο με λεία επιφάνεια.
Καλή επιτυχία
Νίνα
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!