ΥΛΙΚΑ
6 φλυτζάνια αλεύρι (κόκκινη φαρίνα)
8-10 αυγά
1,5 πακέτο βιτάμ ή ανάλογη φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλυτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα πορτοκάλια (ζωμό και ξύσμα)
3 κουτ.του γλυκού ...
μέικιν-πάουντερ
μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
μισό ποτηράκι του κρασιού γάλα
μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν
Ρίχνω μέσα έναν-έναν τους κρόκους ενώ χτυπάω στο μίξερ,το ζωμό του πορτοκαλιού,το κονιάκ, το γάλα και το ξύσμα.Στο αλεύρι έχω ανακατέψει το μπέικιν και μια πρέζα αλάτι
Προσθέτω το μείγμα των κρόκων στο αλεύρι και ανακατεύω
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα ,κρατώ λίγη για τη διακόσμηση και ρίχνω την υπόλοιπη στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά
Βουτυρώνω ένα ταψί το πασπαλίζω με αλεύρι και ρίχνω μέσα το μείγμα
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50΄-60΄.Δοκιμάζω αν ψήθηκε βυθίζοντας ένα στεγνό μαχαίρι.Πρέπει να βγει καθαρό
Στα τελευταία 10΄βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αλείφω με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Διακοσμώ με αμύγδαλα ασπρισμένα και γράφω με μαρέγκα σε κορνέ τη χρονιά ή και με αμύγδαλα..
Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 10΄.
Καλή επιτυχία
Νίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!