ΥΛΙΚΑ
• 2/3 φλιτζανιού βούτυρο
• ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι τσαγιού....
μαύρη ζάχαρη• 2/3 φλιτζανιού βούτυρο
• ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι τσαγιού....
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
• ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήστε την κουβερτούρα στο χώρο της κουζίνας να μαλακώσει, όχι να λιώσει! Κόψτε την με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σε κομματάκια. Μην σας νιάζει ούτε το σχήμα τους ούτε αν θρυμματιστούν λίγο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το αυγό και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί. Ρίξτε το μείγμα του αλευριού στο μίγμα βουτύρου και αναμείξτε καλά. Προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίξτε στρογγυλές κουταλίτσες από το μείγμα σε απόσταση πέντε περίπου εκατοστών το ένα από το άλλο. Ψήστε τα για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρωματισμό.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!