Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Φτιάξτε τουρσιά

Αν σας αρέσουν τα τουρσιά, φτιάξτε τα δικά σας. Είναι πανεύκολο, διατηρούνται 3 μήνες στο ψυγείο και το πλεονέκτημα σε σχέση με αυτά που αγοράζετε, είναι ότι εκτός των άλλων θα έχουν... τη γεύση που εσείς θέλετε, αφού εσείς θα επιλέξετε τα μπαχαρικά / καρυκεύματα που θα βάλετε:
Τουρσιά μπορείτε να φτιάξετε με αγγουράκι, κουνουπίδι, πιπεριές, ντομάτες, κολοκυθάκια κλπ.:
- Πρώτα αποστειρώνετε ένα γυάλινο βάζο ( κλικ εδώ για να δείτε πως )
- Βάζετε στο βάζο νερό και προσθέτετε και άσπρο ξύδι ( η αναλογία είναι 8/1 περίπου ανάλογα με το μέγεθος του βάζου και το πόσο ξυδάτα τα θέλετε )
- Αλάτι
- Αγγούρια κομμένα σε φέτες και ότι άλλο λαχανικό θελήσετε ( κουνουπίδι, πιπεριά κλπ )
- Ανηθο
- Σκελίδες σκόρδο
- Μοσχοκάρφια
- Κόκκους πιπέρι
Η επιλογή των μπαχαρικών είναι δική σας
- Κλείστε καλά τη γυάλα, διαφορετικά θα πρέπει να την ελέγχετε κάθε μέρα να δείτε αν έχει σχηματιστεί κρούστα πάνω και να την βγάζετε
- Τα τουρσιά είναι έτοιμα σε 3 μέρες, αλλά η γεύση από όλα τα υλικά, θα χρειαστεί 4- 6 εβδομάδες.
- Αν η κουζίνα σας είναι δροσερή, δεν θα χρειαστεί ψυγείο. Αν παρατηρήσετε όμως να θολώνει το περιεχόμενο, βάλτε το στο ψυγείο.

πηγή
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!