Υλικά
- 1 ποτήρι του νερού λάδι
- 1/3 ποτ. ν. ζάχαρη
- 1/2 ποτ. ν. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουτ. της σούπας κονιάκ
- 1/2 κούπα μαρμελάδα
- αλεύρι όσο σηκώσει (~1/2 κιλό)
- 1 φακελάκι μπέικιν
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
- 1/2 κουτ. του γλ. κοφτό αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπώ στο μίξερ τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτω το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Λίγο λίγο ρίχνω το αλεύρι. Ζυμώνω ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Πάνω σε λαδωμένο ταψί απλώνω τα 2/3 της ζύμης. Απλώνω τη μαρμελάδα και διακοσμώ με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνωντας κορδόνια ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι (βλέπε εικόνα). Χτυπώ ελαφρά δύο κουτ. της σούπας νερό και 2 κ. σ. λάδι και αλείφω με το μείγμα τα κορδόνια. Ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά.
- 1 ποτήρι του νερού λάδι
- 1/3 ποτ. ν. ζάχαρη
- 1/2 ποτ. ν. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουτ. της σούπας κονιάκ
- 1/2 κούπα μαρμελάδα
- αλεύρι όσο σηκώσει (~1/2 κιλό)
- 1 φακελάκι μπέικιν
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
- 1/2 κουτ. του γλ. κοφτό αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπώ στο μίξερ τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτω το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Λίγο λίγο ρίχνω το αλεύρι. Ζυμώνω ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Πάνω σε λαδωμένο ταψί απλώνω τα 2/3 της ζύμης. Απλώνω τη μαρμελάδα και διακοσμώ με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνωντας κορδόνια ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι (βλέπε εικόνα). Χτυπώ ελαφρά δύο κουτ. της σούπας νερό και 2 κ. σ. λάδι και αλείφω με το μείγμα τα κορδόνια. Ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά.