Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΣΟΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά
10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά με τα φύλλα τους
2 πράσα μικρά τρυφερά
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
6 αβγά χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι
1 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. αλεύρι ...για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. baking powder
2 φλ. φέτα σε τρίμματα
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε τα τρυφερά πράσινα φύλλα τους. Τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρά για 10’-15’. Τ’ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5΄-6’ .
Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους , το γάλα, το αλεύρι, το baking, τα τυριά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε και τα χλιαρά κρεμμυδάκια και το πράσο. Με σύρμα ή μίξερ χειρός χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές
κορυφές για 2 λεπτά περίπου. Απαλά ενσωματώνουμε, προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη μαρέγκα στα υπόλοιπα υλικά.
Αφού προσθέσουμε τη μαρέγκα δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C αντίσταση για 45’ να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε την πολύ αφράτη και πεντανόστιμη πίτα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά


Πηγή
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!