Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

«Μπισκότα της Αποκριάς»

Συστατικά
3 αυγά
2 Κρόκοι
175 γρ Ζάχαρη άχνη
20 ml Κονιάκ
1 πρέζα Αλάτι
500 γρ Αλεύρι
75 γρ Αμυγδάλα αλεσμένα
λίγο άρωμα ...πικραμύγδαλο αν θέλουμε
2 κουταλάκι του γλυκού κοφτά Μπέικιν πάουντερ
90 γρ βούτυρο η μαργαρίνη μαλακό
100 γρ Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα



Οδηγίες

Χτυπάμε Τα αυγά με τους κρόκους με την άχνη, το αλάτι και το κονιάκ να αφρατεψουν καλά, σχεδόν 10 λεπτά.
Ρίχνουμε και το μαλακό βούτυρο και τα αλεσμένα Αμύγδαλα τα ανακατεύουμε Καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε με το γάντζο. Παίρνουμε λίγη ζύμη με ένα κουταλάκι και το πλάθουμε σε πάχος και μάκρος όσο είναι το μικρό μας δάχτυλο
Σε ένα βαθύ τηγάνι η φριτέζα βάζουμε το λάδι να κάψει κάπου στους 180 ° και τηγανίζουμε έως να ροδίσουν κάπου στα σε 4-5 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα είναι μετά πολύ ξεροψημένα.
Σερβίρετε πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε την ζύμη να την ανοίξουμε σε ένα φύλο και να κόψουμε κουπ σε σχήμα αμύγδαλο.
Καλή όρεξη και καλές αποκριές….!!!
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!