Τα υλικά που θα χρειαστείτε για φόρμα χωρητικότητας 110 CLQ
* 3 αβγά
** 100 γρ. ζάχαρη
60 γρ ***. βούτυρο
90 γρ ****....
.. αλεύρι
***** χυμός από 1 λεμόνι
****** 3/4 από 1 φακελάκι ΜΑΓΙΑ μπύρας
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ξεχωρίστε τασπράδια από τους κρόκους
- Χτυπήστε μαζί τους κρόκους, την ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι νασπρίσουν
- Προσθέστε το βούτυρο λιωμένο, το αλεύρι και την μαγιά
- Χτυπήστε πολύ, τασπράδια που τους έχετε προσθέσει μία πρέζα αλάτι, μέχρι να μη πέφτει από το πιάτο όταν ταναποδογυρίζετε (να έχετε σφιχτές κορυφές όπως το λένε). Αυτό το βάζετε σιγά σιγά στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας ελαφρά.
Βάλτε τα σε φόρμα και αφήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Το βγάζετε από την φόρμα όταν είναι χλιαρό κι αν έχετε και καλλιτεχνικές τάσεις διακοσμήστε το κιόλας.
πηγη
* 3 αβγά
** 100 γρ. ζάχαρη
60 γρ ***. βούτυρο
90 γρ ****....
.. αλεύρι
***** χυμός από 1 λεμόνι
****** 3/4 από 1 φακελάκι ΜΑΓΙΑ μπύρας
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ξεχωρίστε τασπράδια από τους κρόκους
- Χτυπήστε μαζί τους κρόκους, την ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι νασπρίσουν
- Προσθέστε το βούτυρο λιωμένο, το αλεύρι και την μαγιά
- Χτυπήστε πολύ, τασπράδια που τους έχετε προσθέσει μία πρέζα αλάτι, μέχρι να μη πέφτει από το πιάτο όταν ταναποδογυρίζετε (να έχετε σφιχτές κορυφές όπως το λένε). Αυτό το βάζετε σιγά σιγά στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας ελαφρά.
Βάλτε τα σε φόρμα και αφήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Το βγάζετε από την φόρμα όταν είναι χλιαρό κι αν έχετε και καλλιτεχνικές τάσεις διακοσμήστε το κιόλας.
πηγη