Πολλές φορές μόνο το βιογραφικό δεν αρκεί
Δεν είναι λίγες οι φορές που η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά στο εργασιακό παιχνίδι. Ένα πλήρες βιογραφικό συχνά δεν είναι αρκετό για να μας καλέσουν για συνέντευξη, ιδίως όταν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Η συνοδευτική επιστολή πια, είναι απαραίτητη όταν ψάχνετε εργασία.
Δεν είναι δυνατόν για κάθε θέση να έχουμε ξεχωριστό βιογραφικό. Καμιά φορά ορισμένες εμπειρίες μας μπορεί να αποτελέσουν ....
αρνητικό παράγοντα για μία δουλειά, την ίδια στιγμή που θα ήταν προσόν για άλλη εργασία. Γι αυτό απαιτείται πάντα συνοδευτική επιστολή, κάτι που ο παραλήπτης του βιογραφικού σας θα εκτιμήσει σίγουρα εφόσον τον ενημερώνετε πλήρως για τα προσόντα και τις σπουδές σας ενώ παράλληλα δείχνετε ότι η θέση σας απασχολεί αρκετά ώστε να μπείτε στον κόπο να την προτιμήσετε.Δεν είναι λίγες οι φορές που η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά στο εργασιακό παιχνίδι. Ένα πλήρες βιογραφικό συχνά δεν είναι αρκετό για να μας καλέσουν για συνέντευξη, ιδίως όταν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Η συνοδευτική επιστολή πια, είναι απαραίτητη όταν ψάχνετε εργασία.
Δεν είναι δυνατόν για κάθε θέση να έχουμε ξεχωριστό βιογραφικό. Καμιά φορά ορισμένες εμπειρίες μας μπορεί να αποτελέσουν ....
Τι να προσέξετε;
-να μην κουράζετε τον παραλήπτη. Καλύτερα να είστε σύντομοι και περιεκτικοί σε ό, τι αφορά την προσωπικότητα, τις σπουδές και την προϋπηρεσία σας.
-τα ορθογραφικά
-να μην στείλετε την ίδια επιστολή σε όλες τις εταιρείες αλλά να εξετάζετε τις ανάγκες τις κάθε εταιρείας και θέσης
-να μην περιαυτολογείτε και σχεδόν παρακαλάτε για τη δουλειά.
-να αναφέρετε πού μάθατε για τη θέση την οποία διεκδικείτε ή να ξεκαθαρίσετε (αν δεν υπάρχει άνοιγμα) πως σας ενδιαφέρει η θέση αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Μην ξεχάσετε τον παράγοντα διάρθρωση με τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία:
-Τα στοιχεία του παραλήπτη
-Την ημερομηνία
-Την θέση ή το τμήμα της εταιρείας που απευθύνεστε
-Το θέμα
-Τον επίλογο
-Τα στοιχεία του αποστολέα
πηγή