Ας αρχίσουμε με μια καλοκαιρινή σαλάτα! Είναι ο ευκολότερος τρόπος να συστήσετε την μαγειρική με λουλούδια σ' αυτούς τους βαριεστημένους ανθρώπους που νομίζουν ότι έχετε τρελαθεί τελείως! (και παρ' όλα αυτά σας αγαπούν!)...
Πάρτε ένα μείγμα από ΤΡΥΦΕΡΑ μαρουλόφυλλα και από 3 ντουζίνες περίπου άνθη ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟΥ. Κρατήστε τα απαλά γιατί με λίγη πίεση καταστρέφονται εύκολα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο μην πλένετε τα άνθη αν είναι δυνατόν.
Πάρτε αρωματισμένο ξύδι και άλλα εποχιακά ντρέσιν και προετοιμάστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέστε το ντρέσιν, ανακατώστε μια φορά και σερβίρετε! Τα νεροκάρδαμα έχουν πιπεράτη γεύση και είναι πράγματι απολαυστικά! Μπορείτε επίσης να παραγεμίσετε αυτά τα λουλούδια με ντιπ κρέμας τυριού. Προσθέστε μαϊντανό, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό σε μια συσκευασία τυριού κρέμα και αφήστε το να μείνει για δυο ώρες μέχρι να μαλακώσει και τα βότανα ανακατευθούν καλά στο μείγμα. Γεμίστε τα λουλούδια όσο πιο απαλά μπορείτε. Βάλτε τα στο ψυγείο, σερβίρονται κρύα. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε άνθη ημεροκάλης ή άνθη κολοκυθιού με την ίδια μέθοδο.
Άλλο ένα ντρέσιν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι' αυτή τη σαλάτα είναι ένα λαδόξυδο από τριαντάφυλλα. Πάρτε μια κούπα τριανταφυλλόξυδο (δείτε την ανάλογη συνταγή), μια κούπα ηλιέλαιο, ένα κουταλάκι ζάχαρη, και 4 ροζ τριαντάφυλλα για διακόσμηση.
Πηγή
Πάρτε ένα μείγμα από ΤΡΥΦΕΡΑ μαρουλόφυλλα και από 3 ντουζίνες περίπου άνθη ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟΥ. Κρατήστε τα απαλά γιατί με λίγη πίεση καταστρέφονται εύκολα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο μην πλένετε τα άνθη αν είναι δυνατόν.
Πάρτε αρωματισμένο ξύδι και άλλα εποχιακά ντρέσιν και προετοιμάστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέστε το ντρέσιν, ανακατώστε μια φορά και σερβίρετε! Τα νεροκάρδαμα έχουν πιπεράτη γεύση και είναι πράγματι απολαυστικά! Μπορείτε επίσης να παραγεμίσετε αυτά τα λουλούδια με ντιπ κρέμας τυριού. Προσθέστε μαϊντανό, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό σε μια συσκευασία τυριού κρέμα και αφήστε το να μείνει για δυο ώρες μέχρι να μαλακώσει και τα βότανα ανακατευθούν καλά στο μείγμα. Γεμίστε τα λουλούδια όσο πιο απαλά μπορείτε. Βάλτε τα στο ψυγείο, σερβίρονται κρύα. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε άνθη ημεροκάλης ή άνθη κολοκυθιού με την ίδια μέθοδο.
Άλλο ένα ντρέσιν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι' αυτή τη σαλάτα είναι ένα λαδόξυδο από τριαντάφυλλα. Πάρτε μια κούπα τριανταφυλλόξυδο (δείτε την ανάλογη συνταγή), μια κούπα ηλιέλαιο, ένα κουταλάκι ζάχαρη, και 4 ροζ τριαντάφυλλα για διακόσμηση.
Πηγή