Υλικά:
(Για 4 άτομα)
4 φιλέτα πέρκας (ή άλλο ψάρι)
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 πατάτες σε μέτρια κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μισό ματσάκι άνιθος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Χυμός ....από 1-2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μισές πατάτες, το μισό κρεμμύδι,
το σκόρδο και τα μισά μυρωδικά, ψιλοκομμένα.
Επάνω τοποθετούμε το ψάρι...
και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, κρεμμύδι και μυρωδικά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού,
αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα,
για να μην διαλυθούν τα φιλέτα!
Σε 20 λεπτά περίπου το φαγάκι είναι πανέτοιμο!
πηγη
(Για 4 άτομα)
4 φιλέτα πέρκας (ή άλλο ψάρι)
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 πατάτες σε μέτρια κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μισό ματσάκι άνιθος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Χυμός ....από 1-2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μισές πατάτες, το μισό κρεμμύδι,
το σκόρδο και τα μισά μυρωδικά, ψιλοκομμένα.
Επάνω τοποθετούμε το ψάρι...
και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, κρεμμύδι και μυρωδικά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού,
αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα,
για να μην διαλυθούν τα φιλέτα!
Σε 20 λεπτά περίπου το φαγάκι είναι πανέτοιμο!
πηγη