Μη σας τρομάζουν τα πολλά υλικά. Είναι μια πανεύκολη συνταγή, που θα
λατρέψετε, με λίγο αλλιώτικη γεύση από τις φακές που όλοι ξέρουμε. Όσοι έχουν αγάπη στα λίγο καυτερά, θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα...
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, την πιπεριά και την πιπερόριζα.
Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα για 1 λεπτό το κρεμμύδιι, το σκόρδο, την πιπερόριζα και το κάρυ με το λάδι ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε τις φακές (αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει ή φουσκώσει αποβραδύς και στραγγίξει), την πιπεριά, το σέλινο και το καρότο.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και το γάλα καρύδας και αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά, ώσπου όλα τα υλικά να μαλακώσουν.
Μόλις βράσει περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και το βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε μια υπέροχη σούπα!!!
Tips:
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκ. σκόρδο
- 3-4 κλαδιά σέλινο
- 1 μεγάλο καρότο
- 1-2 κ.σ. λάδι
- 2-3 κ.γλ. κάρυ
- 175 γρ. κόκκινες φακές
- 700 ml ζωμό λαχανικών
- 400 μλ γάλα καρύδας
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι καγιέν
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2-3 κλαδιά βασιλικό
- 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, την πιπεριά και την πιπερόριζα.
Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα για 1 λεπτό το κρεμμύδιι, το σκόρδο, την πιπερόριζα και το κάρυ με το λάδι ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε τις φακές (αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει ή φουσκώσει αποβραδύς και στραγγίξει), την πιπεριά, το σέλινο και το καρότο.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και το γάλα καρύδας και αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά, ώσπου όλα τα υλικά να μαλακώσουν.
Μόλις βράσει περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και το βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε μια υπέροχη σούπα!!!
Tips:
- Η σούπα γίνεται όσο καυτερή θέλουμε ή αντέχουμε ανάλογα με τις ποσότητες τουν καυτερών υλικών που θα προσθέσουμε (πιπερόριζα, κόκκινη πιπεριά, πιπέρι καγιέν).
- Η σούπα γίνεται υπέροχη ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιήσουμε καν λάδι... Απλά βράζουμε κατευθείαν τα υλικά...
- Αν δεν έχουμε κόκκινες φακές η σουπίτσα μας γίνεται εξίσου νόστιμη με τις κλασσικές καφέ φακές που όλοι γνωρίζουμε κι εμπιστευόμαστε...
- Ταιριάζει πολύ αν την ανακατέψουμε με βρασμένο ρυζάκι.