Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Φτιάξτε τέλεια σπιτική ζύμη για πίτσα με παρμεζάνα και βασιλικό

Μυρωδάτη, λαχταριστή και πεντανόστιμη!
Ξεχάστε τις έτοιμες κατεψυγμένες ζύμες, ανασκουμπωθείτε και μέσα σε λίγη ώρα, με απλές κινήσεις, φτιάξτε τη δική σας, σπιτική, υπέροχη ζύμη για πίτσα. Και δείτε μετά όλους να σας ζητάνε την συνταγή!

Υλικά
1 κούπα ζεστό νερό (όχι καυτό)
1φακελάκι....
ξηρή μαγιά
1κ.γ. μέλι
2κ.σ. ελαιόλαδο
2μιση με 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
10 φύλλα βασιλικού, λιωμένα
1κ.γ. αλάτι
λίγο ελαιόλαδο (για το μπολ)
λίγο καλαμποκάλευρο για τη βάση

Εκτέλεση
1. Βάλτε την μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το ζεστό νερό, το λάδι και το μέλι, ανακατέψτε καλά και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 5 λεπτά.
2. Προσθέστε 2 κούπες αλεύρι, το αλάτι, την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Ανακατέψτε την ζύμη με μια ξύλινη κουτάλα στην αρχή και έπειτα χρησιμοποιήστε τα χέρια σας μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Προσθέστε την υπόλοιπη 1/2 κούπα αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Αλευρώστε μια επιφάνεια εργασίας και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει εντελώς, περίπου 2 με 3 λεπτά.
4. Τρίψτε ένα καθαρό μπολ με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε μέσα την ζύμη. Καλύψτε το μπολ με σελοφάν και αφήστε την ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να γίνει διπλάσια (περίπου 1 με 1μιση ώρα).
5. Όταν είναι έτοιμη, βγάλτε την και ζυμώστε την για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνει απαλή. Αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά ενώ στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
6. Πλάστε τη ζύμη να ανοίξει και απλώστε την σε μια βάση για πίτσα την οποία θα έχετε πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο. Βάλτε από πάνω ό,τι υλικά θέλετε και ψήστε την για 20 με 25 λεπτά.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!