ΥΛΙΚΆ
* 1/2 κιλό κιμά
* 1 αυγό
* 1 κουπα του τσαγιού.... τριμμένη φρυγανιά
* 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
* 5-6 κόκκους κόλιανδρου ξερού κοπανισμένους
* ελαιόλαδο
* χυμό 1 λεμονιού
* αλάτι πιπέρι
* 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το μίγμα ανακατευοντας όλα τα υλικά και το μισό απο τον χυμό του λεμονιού. Ζυμώνουμε καλά και πλαθουμε τα σουζουκάκια στο γνωστό σχήμα τους. Σε ένα πλακερό ( κοινώς μια ρηχή κατσαρόλα) βάζουμε να πάρουν ελαφριά βράση το νερό, 8 κουταλιές ελαιόλαδο και ο υπόλοιπος χυμός λεμονιού και ελάχιστο αλατάκι. Χαμηλώνουμε αμέσως και προσθέτουμε σιγά σιγά τα σουζουκάκια. Σε μιση ώρα σε χαμηλή φωτιά είναι έτοιμα η λεμονάτη σάλτσα έχει δέσει. Συνοδευονται με πουρέ, πιλάφι και πατατούλες τηγανιτές.
* 1 αυγό
* 1 κουπα του τσαγιού.... τριμμένη φρυγανιά
* 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
* 5-6 κόκκους κόλιανδρου ξερού κοπανισμένους
* ελαιόλαδο
* χυμό 1 λεμονιού
* αλάτι πιπέρι
* 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το μίγμα ανακατευοντας όλα τα υλικά και το μισό απο τον χυμό του λεμονιού. Ζυμώνουμε καλά και πλαθουμε τα σουζουκάκια στο γνωστό σχήμα τους. Σε ένα πλακερό ( κοινώς μια ρηχή κατσαρόλα) βάζουμε να πάρουν ελαφριά βράση το νερό, 8 κουταλιές ελαιόλαδο και ο υπόλοιπος χυμός λεμονιού και ελάχιστο αλατάκι. Χαμηλώνουμε αμέσως και προσθέτουμε σιγά σιγά τα σουζουκάκια. Σε μιση ώρα σε χαμηλή φωτιά είναι έτοιμα η λεμονάτη σάλτσα έχει δέσει. Συνοδευονται με πουρέ, πιλάφι και πατατούλες τηγανιτές.
Καλή μας όρεξη!