Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Φρούτα και απολέπιση

Αν ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, έχεις αναρωτηθεί τι μπορούν να κάνουν πολλά φρούτα για το δέρμα σου; H απάντηση είναι... θαύματα και σου παρουσιάζουμε πώς να φτιάξεις εύκολα, φθηνά και με τα χεράκια σου προϊόντα απολέπισης!
 
Για ένα φρουτένιο scrub θα χρειαστείς το φρούτο της επιλογής σου και πάντα ζάχαρη ή αλάτι, ενώ τα προϊόντα ποου θα φτιάξεις διατηρούνται για αρκετές μέρες στο ψυγείο. 
Εφαρμογή: βρέξε το σώμα σου και κάνε απαλό μασάζ με το scrub παντού, επιμένοντας σε περιοχές όπως τα γόνατα, τα πέλματα και οι αγκώνες. Ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό και σκούπισε απαλά με στεγνή πετσέτα!
Να θυμάσαι επίσης πως η συχνή απολέπιση ΔΕΝ κάνει καλό: δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές!

Πάμε τώρα στις συνταγές:
- Βανίλια και μπανάνα: λιώσε μισή κούπα καστανή ζάχαρη και μία μπανάνα και πρόσθεσε στο μείγμα μία σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας.
- Εσπεριδοειδή: σε ένα μπολ ρίξε ζάχαρη μέχρι την μέση και ανακάτεψέ την με χυμό μισού πορτοκαλιού, μισού γκρέιπφρουτ, μισού σαγκουινιού και ενός λεμονιού.
- Ανανάς: χτύπησε στο μπλέντερ τρεις φέτες ανανά μέχρι να γίνουν πουρές και πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι.
- Λεμόνι: ανακάτεψε ¼ της κούπας ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι και ½ κούπα καστανή ζάχαρη ή χοντρό αλάτι.
- Φράουλα: πολτοποίησε 8 – 10 φράουλες στο μπλέντερ και ανακάτεψέ τες με 1 κουτάλι της σούπας χοντρό αλάτι και 3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο.
- Ρόδι: λιώσε ½ κούπα σπόρους ροδιού και ανακάτεψέ τους καλά με  ½ κούπα ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Πορτοκάλι και σοκολάτα: ανακάτεψε ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 2 κούπες ζάχαρη, 2/3 κούπας ελαιόλαδο, 1/3 κούπας κακάο, 3 κουταλιές της σούπας μέλι. 
πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!