Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Κουλουράκια τραγανά και πεντανόστιμα!!!

Υλικά
  • 2 κ. αλεύρι
  • 350 γρ. φυτίνη ή βούτυρο
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κ. σ. σόδα
  • 1 φακελάκι αμμωνία (60 γρ. περίπου)
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση
Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτω τα αυγά ένα-ένα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ρίχνω το μίγμα στο αλεύρι που το έχω πρώτα κοσκινίσει και ζυμώνω. Αφήνω τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθω κουλουράκια και τα αλείφω με αυγό. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις.

Καλή επιτυχία!

Tip: Η συνταγή είναι κατάλληλη και για πασχαλινά κουλουράκια!
Για μικρότερη δόση οι αναλογίες έχουν ως εξής:
1/2 κ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο
190 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ. γάλα
1/2 κ. γλ. σόδα
20 γρ. αμμωνία
ξύσμα ενός μικρού πορτοκαλιού
1 βανίλια
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!