Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Φράουλες γλυκό του κουταλιού

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες μεγάλες,σφιχτές

1 κιλό ζάχαρη

4 κουτ. της σούπας....χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω από τα κοτσάνια και πλένω τις φράουλες.
Σε κατσαρόλα τοποθετώ σε στρώσεις τη ζάχαρη και τις φράουλες και σκεπάζω με το καπάκι.Μένουν έτσι μέχρι την επόμενη μέρα οπότε τις βάζω στη φωτιά και βράζουν για 4- 5 λεπτά. Κλείνω τη φωτιά και αφήνω την κατσαρόλα με τις φράουλες μέχρι την επόμενη μέρα.Κατόπιν βγάζω με τρυπητή κουτάλα τις φράουλες και βράζω μόνο το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά ή ώσπου να δέσει.Έπειτα ρίχνω τις φράουλες μέσα στο σιρόπι και παίρνουν μια βράση,Μετά τις κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα το χυμό του λεμονιού.Ανακινώ την κατσαρόλα και αφήνω να κρυώσει.Βάζω το γλυκό σε στεγνά και καθαρά γυάλινα βάζα και το διατηρώ στο ψυγείο
Καλή επιτυχία
Νίνα
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!