Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πάτρα: Επεισόδια στο κέντρο με μπουνιές και.. καδρονιές

Η προβοκατόρικη ενέργεια της Χρυσής Αυγής να τελέσει μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο τον τραγικό Ιούλιο του 1974, αφού η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά είναι η συνέχεια του καθεστώτος που προκάλεσε την τραγωδία της μεγαλονήσου, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που ξεκίνησαν με την προσπάθεια κατάληψης της πλατείας Αχαιών Πεσόντων Κύπρου, νωρίς χθες το απόγευμα και....
συνεχίστηκε με τον άγριο ξυλοδαρμό Χρυσαυγιτών, αργά το βράδυ και τη μεταφορά δύο εξ αυτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Στο αποκλειστικό βίντεο που ακολουθεί, τουλάχιστον 5 μοτοσικλετιστές της ομάδας ΖΗΤΑ σπεύδουν στο σημείο μέσω της οδού Κορίνθου. Ωστόσο αν και βλέπουν τα επεισόδια στην μέση της Αράτου (κάθετη της Κορίνθου) δεν επεμβαίνουν γιατι προφανώς δεν είχαν τέτοια εντολή ή για να μην προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια. Προσπερνούν την κάθετη οδό και καταλήγουν στη συμβολή της Ζαΐμη με την Μαιζώνος, ένα οικοδομικό τετράγωνο μακριά.



Πλήθος κόσμου παρακολουθεί με τρόμο. Τρια άτομα είναι εγκλωβισμένα και χτυπημένα μέσα στο αυτοκίνητο
Ταυτόχρονα, στην πόλη εξελισσόταν κυνηγητό από την πλευρά της Αστυνομίας, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η προσαγωγή πολλών ατόμων -πληροφορίες ανέβαζαν τον αριθμό τους σε περισσότερους από 25- στο Μέγαρο της οδού Ερμού.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να πραγματοποιήσουν μνημόσυνο, στις 8.30 χθες το βράδυ, στην πλατεία που βρίσκεται απέναντι από το στάδιο της Παναχαϊκής και είναι αφιερωμένη στους Αχαιούς που έπεσαν στην Κύπρο κατά την εισβολή του Αττίλα Ι και του Αττίλα ΙΙ, το καλοκαίρι του 1974.
Νωρίτερα, στις 6.30 περίπου, νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχείρησαν να καταλάβουν την πλατεία ώστε όταν θα έφθαναν οι Χρυσαυγίτες, να μην μπορούσαν να κάνουν την εκδήλωσή τους. Στην περιοχή έσπευσε αστυνομική δύναμη που απομάκρυνε τους αντιεξουσιαστές και μάλιστα έγινε και μία προσαγωγή.Οι νεαροί έφυγαν και αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου.

Μέλη της Χρυσής Αυγής τελικά πραγματοποίησαν την επιμνημόσυνη δέηση.
Λίγη ώρα αργότερα, στην οδό Αράτου, μεταξύ της Μαιζώνος και της Κορίνθου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον τέσσερα άτομα -τρεις άντρες και μία γυναίκα- κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών, που έσπασαν τα τζάμια του οχήματος, και χειροδίκησαν σε βάρος των ανδρών, τραυματίζοντάς τους. Τελικά, τρεις άνδρες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, χωρίς μέχρι αργά τη νύχτα να έχει διευκρινιστεί η σοβαρότητα του τραυματισμού, κυρίως των δύο ατόμων.
Η Αστυνομία που ενημερώθηκε για το περιστατικό επενέβη και αφού αυτό είχε τελειώσει, προχώρησε στην προσαγωγή πολλών ατόμων στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οι πληροφορίες μιλούσαν χθες για περισσότερες από 25 προσαγωγές.
Αργά τη νύχτα η κατάσταση φαινόταν να έχει ηρεμήσει χωρίς κανένας να μπορεί να βεβαιώσει πως δεν θα υπάρξει άλλη αιτία ανάφλεξης από την μία ή την άλλη πλευρά μέσα στη νύχτα.
 
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!