Ένας ιδανικός τρόπος να δροσίσετε γλυκά την ημέρα σας χωρίς πολλές
θερμίδες. Συστήνεται και για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος.
Υλικά
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα (άνθος αραβοσίτου)
1 κουτάκι έτοιμο ζελέ light
1 κουτάκι μπισκότα σαβαγιάρ
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το νερό τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτάμε στο μίγμα αυτό ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ (όχι πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα το καθένα, γιατί μουλιάζουν πολύ) και τα τοποθετούμε στον πυθμένα ενός πυρέξ.
Φτιάχνουμε την έτοιμη κρέμα (θα χρειαστούμε γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες) και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγουμε την κομπόστα, αδειάζουμε το σιρόπι, την ξεπλένουμε με νερό και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τη χλιαρή κρέμα πάνω από το στρώμα των μπισκότων και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα αρκετά.
Στη συνέχεια βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και βάζουμε πάνω στην πηγμένη κρέμα την κομπόστα ροδάκινο κομμένη σε ροδέλες.
Από πάνω ρίχνουμε το ζελέ (το οποίο θα πρέπει να έχει πήξει κατά το ήμισυ και να μην είναι εντελώς υγρό).
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξουν όλα τα υλικά.
Πηγή
Υλικά
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα (άνθος αραβοσίτου)
1 κουτάκι έτοιμο ζελέ light
1 κουτάκι μπισκότα σαβαγιάρ
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το νερό τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτάμε στο μίγμα αυτό ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ (όχι πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα το καθένα, γιατί μουλιάζουν πολύ) και τα τοποθετούμε στον πυθμένα ενός πυρέξ.
Φτιάχνουμε την έτοιμη κρέμα (θα χρειαστούμε γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες) και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγουμε την κομπόστα, αδειάζουμε το σιρόπι, την ξεπλένουμε με νερό και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τη χλιαρή κρέμα πάνω από το στρώμα των μπισκότων και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα αρκετά.
Στη συνέχεια βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και βάζουμε πάνω στην πηγμένη κρέμα την κομπόστα ροδάκινο κομμένη σε ροδέλες.
Από πάνω ρίχνουμε το ζελέ (το οποίο θα πρέπει να έχει πήξει κατά το ήμισυ και να μην είναι εντελώς υγρό).
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξουν όλα τα υλικά.
Πηγή