Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Δροσερό γλυκό με κρέμα λεμονιού και μπισκότα βουτύρου

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
Για την κρέμα
  • 1 Ζαχαρούχο γάλα Βλάχας
  • 1 κιλό γιαούρτι Complet ΔΕΛΤΑ
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
Για τα μπισκότα
  • 240 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κορν φλάουρ
  • 230 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. αλάτι
  • Λίγα φρέσκα μύρτιλα

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι αν αφρατέψει και σιγά – σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού.
  2. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για να σφίξει.
  3. Για τα μπισκότα βάζουμε στον κάδο του μίξερ Kenwood το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι το κορν φλάουρ και το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα λίγο – λίγο στο μπολ με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  5. Πλάθουμε με τα χέρια μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
  7. Για το στήσιμο του γλυκό θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι.
  8. Σπάμε 1-2 μπισκότα στον πάτο του ποτηριού, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κρέμα και μερικά μύρτιλα.
  9. Επαναλαμβάνουμε με ακόμα μία στρώση με μπισκότα, κρέμα και μύρτιλα και σερβίρουμε.

Τip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μύρτιλα με βατόμουρα ή φράουλες.

Πηγή

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!