ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
Για την κρέμα
Για τα μπισκότα
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
Τip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μύρτιλα με βατόμουρα ή φράουλες.
Πηγή
Για την κρέμα
Για τα μπισκότα
- 240 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. κορν φλάουρ
- 230 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 γρ. αλάτι
- Λίγα φρέσκα μύρτιλα
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι αν αφρατέψει και σιγά – σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού.
- Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για να σφίξει.
- Για τα μπισκότα βάζουμε στον κάδο του μίξερ Kenwood το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι το κορν φλάουρ και το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα λίγο – λίγο στο μπολ με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Πλάθουμε με τα χέρια μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
- Για το στήσιμο του γλυκό θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι.
- Σπάμε 1-2 μπισκότα στον πάτο του ποτηριού, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κρέμα και μερικά μύρτιλα.
- Επαναλαμβάνουμε με ακόμα μία στρώση με μπισκότα, κρέμα και μύρτιλα και σερβίρουμε.
Τip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μύρτιλα με βατόμουρα ή φράουλες.
Πηγή