Tα μαγαζιά με Frozen Yogurt είναι απ’ τα ελάχιστες κατηγορίες που αυξάνονται εκρηκτικά
τα τελευταία δυο χρόνια στην Ελλάδα (μαζί με τα ενεχυροδανειστήρια και
τα φτηνά σουβλάκια). Αν και σίγουρα νόστιμα τα περισσότερα απ’ αυτά,
στην πραγματικότητα δεν ξέρεις ποτέ πόσο αγνά είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τι άλλο έχει προστεθεί για να κάνει την υφή του ελκυστική. Άσε που συχνά είναι πανάκριβα, παρ’ όλη την κρίση.
Και οι συνταγές για να φτιάξει κανείς παγωτό με γιαούρτι στο σπίτι, είτε περιέχουν κρέμα γάλακτος που ανεβάζει τα λιπαρά στα ύψη, είτε είναι πολύπλοκες, είτε συχνά δεν βγαίνουν. Γι’ αυτό το pandespani αποφάσισε να σώσει για άλλη μια φορά την κατάσταση με την απόλυτη συνταγή, χάρη στη φίλη μας, την Michele!
Η συνταγή για frozen yogurt που ακολουθεί λύνει όλα αυτά τα προβλήματα, γιατί είναι η ευκολότερη, η φτηνότερη, η πλέον light (με το δεδομένο ότι μιλάμε για παγωτό γιαούρτι), προσαρμόζεται εύκολα στα γούστα σας και δημιουργεί σπίτι σας με αγνά υλικά το πιο νόστιμο frozen yogurt στην ιστορία. Ο συνδυασμός αμυγδάλων με φραγκοστάφυλα -nuts & berries- που προτείνουμε (ή/και σμέουρα, βατόμουρα) είναι εξαιρετικός και πολύ δημοφιλής. Όμως εύκολα μπορείτε πάνω στην ίδια συνταγή βάσης να κάνετε και άλλους συνδυασμούς της αρεσκείας σας με μέλι και καρύδια, με φράουλες και νυφάδες μαύρης σοκολάτας, με σπασμένα μπισκότα Oreo και chips σοκολάτας, με γεμιστά Παπαδοπούλου και καραμελωμένα φουντούκια, με ροδάκινο και βερίκοκο… οι συνδυασμοί είναι άπειροι.
Το επιπλέον πλεονέκτημα της συνταγής frozen yogurt a la pandespani είναι ότι σε αντίθεση με πλείστες συνταγές για σπιτικό παγωτό, δεν απαιτεί παγωτομηχανή, ούτε πρέπει να θυμάστε να το βγάλετε κάθε τόσο απ’ τη κατάψυξη για να ανακατέψετε τη κρέμα. Μια φορά χτύπημα και τελειώσατε!
Αυτό το καλοκαίρι, το δικό σας frozen yogurt μπορεί να γίνει η νόστιμη έκπληξη που θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας ή στα παιδιά.
Προετοιμασία: 15 λεπτά δουλειάς και τουλάχιστον 3 ώρες στη κατάψυξη. Αν μάλιστα έχετε και καλό μίξερ, βάλτε το να κάνει το χτύπημα μόνο του και απολαύστε εν τω μεταξύ τον καφέ σας για ένα 10λεπτο, απ’ τα 15. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (για 1 λίτρο frozen yoghurt)
1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα στο γουδί
200 γρ. κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα)
Ετοιμάζετε το παγωτό-γιαούρτι: Βάζετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, αν είναι μεγάλος και σχετικά βαθύς. Αν δεν είναι, επειδή μπορεί να πετάει γιαούρτι γύρω-γύρω, μπορείτε εναλλακτικά να τα βάλετε σε μεγάλο δοχείο και να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός. Τα χτυπάτε για 10 -12 λεπτά να μεγαλώσει ο όγκος του γιαυρτιού, απ’ τον αέρα που εισχωρεί στο μίγμα απ’ το δυνατό χτύπημα.
Σπάζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη ή ξύλινο σφυρί. Τα ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα.
Με κουτάλι, μαλακά και κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, διπλώνετε μέσα στο αφράτο γιαούρτι τα συστατικά για 1-2 λεπτά, ώστε να πάνε παντού, χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη του μορφή.
Χύνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σερβίρισμα: Αν διατηρείτε το frozen yogurt στον καταψύκτη (-18ºC) βγάλτε το δοχείο 10 λεπτά πριν σερβίρετε για να μαλακώσει, ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μπάλες.
Πηγή
Και οι συνταγές για να φτιάξει κανείς παγωτό με γιαούρτι στο σπίτι, είτε περιέχουν κρέμα γάλακτος που ανεβάζει τα λιπαρά στα ύψη, είτε είναι πολύπλοκες, είτε συχνά δεν βγαίνουν. Γι’ αυτό το pandespani αποφάσισε να σώσει για άλλη μια φορά την κατάσταση με την απόλυτη συνταγή, χάρη στη φίλη μας, την Michele!
Η συνταγή για frozen yogurt που ακολουθεί λύνει όλα αυτά τα προβλήματα, γιατί είναι η ευκολότερη, η φτηνότερη, η πλέον light (με το δεδομένο ότι μιλάμε για παγωτό γιαούρτι), προσαρμόζεται εύκολα στα γούστα σας και δημιουργεί σπίτι σας με αγνά υλικά το πιο νόστιμο frozen yogurt στην ιστορία. Ο συνδυασμός αμυγδάλων με φραγκοστάφυλα -nuts & berries- που προτείνουμε (ή/και σμέουρα, βατόμουρα) είναι εξαιρετικός και πολύ δημοφιλής. Όμως εύκολα μπορείτε πάνω στην ίδια συνταγή βάσης να κάνετε και άλλους συνδυασμούς της αρεσκείας σας με μέλι και καρύδια, με φράουλες και νυφάδες μαύρης σοκολάτας, με σπασμένα μπισκότα Oreo και chips σοκολάτας, με γεμιστά Παπαδοπούλου και καραμελωμένα φουντούκια, με ροδάκινο και βερίκοκο… οι συνδυασμοί είναι άπειροι.
Το επιπλέον πλεονέκτημα της συνταγής frozen yogurt a la pandespani είναι ότι σε αντίθεση με πλείστες συνταγές για σπιτικό παγωτό, δεν απαιτεί παγωτομηχανή, ούτε πρέπει να θυμάστε να το βγάλετε κάθε τόσο απ’ τη κατάψυξη για να ανακατέψετε τη κρέμα. Μια φορά χτύπημα και τελειώσατε!
Αυτό το καλοκαίρι, το δικό σας frozen yogurt μπορεί να γίνει η νόστιμη έκπληξη που θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας ή στα παιδιά.
Προετοιμασία: 15 λεπτά δουλειάς και τουλάχιστον 3 ώρες στη κατάψυξη. Αν μάλιστα έχετε και καλό μίξερ, βάλτε το να κάνει το χτύπημα μόνο του και απολαύστε εν τω μεταξύ τον καφέ σας για ένα 10λεπτο, απ’ τα 15. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (για 1 λίτρο frozen yoghurt)
1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα στο γουδί
200 γρ. κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα)
Ετοιμάζετε το παγωτό-γιαούρτι: Βάζετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, αν είναι μεγάλος και σχετικά βαθύς. Αν δεν είναι, επειδή μπορεί να πετάει γιαούρτι γύρω-γύρω, μπορείτε εναλλακτικά να τα βάλετε σε μεγάλο δοχείο και να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός. Τα χτυπάτε για 10 -12 λεπτά να μεγαλώσει ο όγκος του γιαυρτιού, απ’ τον αέρα που εισχωρεί στο μίγμα απ’ το δυνατό χτύπημα.
Σπάζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη ή ξύλινο σφυρί. Τα ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα.
Με κουτάλι, μαλακά και κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, διπλώνετε μέσα στο αφράτο γιαούρτι τα συστατικά για 1-2 λεπτά, ώστε να πάνε παντού, χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη του μορφή.
Χύνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σερβίρισμα: Αν διατηρείτε το frozen yogurt στον καταψύκτη (-18ºC) βγάλτε το δοχείο 10 λεπτά πριν σερβίρετε για να μαλακώσει, ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μπάλες.
Πηγή