ΥΛΙΚΑ
• 1 πακέτο πενάκι η σέλινο
• 1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
• 1 λίτρο φρέσκο γάλα
• 2 και 1/2 φλιτζάνια νερό
• 2 φλιτζάνια τσαγιού ......
τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
• 2 φλιτζάνια τυρί γραβιέρα
• 4 αυγά
• 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
• Πιπέρι
• Μοσχοκάρυδο τριμμένο
• Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε ένα πυρέξ μέτριο με λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε το πενάκι άβραστο ,το φρέσκο γάλα, το νερό, το εβαπορέ, τα τυριά τριμμένα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο γυρω-γύρω. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Πηγή
• 1 πακέτο πενάκι η σέλινο
• 1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
• 1 λίτρο φρέσκο γάλα
• 2 και 1/2 φλιτζάνια νερό
• 2 φλιτζάνια τσαγιού ......
τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
• 2 φλιτζάνια τυρί γραβιέρα
• 4 αυγά
• 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
• Πιπέρι
• Μοσχοκάρυδο τριμμένο
• Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε ένα πυρέξ μέτριο με λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε το πενάκι άβραστο ,το φρέσκο γάλα, το νερό, το εβαπορέ, τα τυριά τριμμένα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο γυρω-γύρω. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Πηγή