Τι χρειαζόμαστε:
1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 ποτήρι σπορέλαιο (εγώ δεν είχα και έβαλα καλαμποκέλαιο)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ....κανέλα
1 κ. σ. κοφτή μπέικιν
1 κ. γ. σόδα μαγειρική
1 πακέτο αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω, αν κολλάει η ζύμη, αλλά λίγο)
σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
Παίρνουμε ένα λεκανάκι, και βάζουμε μέσα το σπορέλαιο και την πορτοκαλάδα με το ανθρακικό.
Στην συνέχεια, βάζουμε την ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα το μπέικιν, την σόδα. Προσέχουμε να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια από την σόδα, ας είναι μικρά, με το ζύμωμα θα διαλυθούν.
Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Τώρα, παίρνουμε μπαλάκια από την ζύμη και τα ανοίγουμε σε μακριές λωρίδες και τα κάνουμε όπως στην φωτογραφία.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και σε αέρα για 40' περίπου.
1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 ποτήρι σπορέλαιο (εγώ δεν είχα και έβαλα καλαμποκέλαιο)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ....κανέλα
1 κ. σ. κοφτή μπέικιν
1 κ. γ. σόδα μαγειρική
1 πακέτο αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω, αν κολλάει η ζύμη, αλλά λίγο)
σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
Παίρνουμε ένα λεκανάκι, και βάζουμε μέσα το σπορέλαιο και την πορτοκαλάδα με το ανθρακικό.
Στην συνέχεια, βάζουμε την ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα το μπέικιν, την σόδα. Προσέχουμε να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια από την σόδα, ας είναι μικρά, με το ζύμωμα θα διαλυθούν.
Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Τώρα, παίρνουμε μπαλάκια από την ζύμη και τα ανοίγουμε σε μακριές λωρίδες και τα κάνουμε όπως στην φωτογραφία.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και σε αέρα για 40' περίπου.