Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια χώρα της ΕΕ είναι η πιο εργατική;

«Στο μυαλό των περισσότερων Ευρωπαίων, οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα τεμπέληδες. Αυτό δεν είναι αλήθεια, δείχνει μια έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, αποκάλυψε ότι οι Γερμανοί εργαζόμενοι.... δεν είναι οι πιο επιμελείς», γράφει η γερμανική Handelsblatt.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές της ΕΕ, η Ρουμανία έχει κερδίσει την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο εργατικές χώρες στη διεθνή κοινότητα.
Οι Ρουμάνοι εργαζόμενοι δούλευαν 41,2 ώρες κατά το περασμένο έτος και κατ' επέκταση είχαν τη μεγαλύτερη μέση εβδομάδα εργασίας, ακολουθούμενοι στενά από το Λουξεμβούργο (41,1 ώρες) και το Ηνωμένο Βασίλειο (40,8 ώρες).

Οι Γερμανοί έπιασαν μόλις την τέταρτη θέση και σε σύγκριση με το 2011 έχασαν από τους Βρετανούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του European Industrial Relations Observatory (EIRO), οι Γερμανοί πέρασαν 40,5 ώρες κατά μέσο όρο την εβδομάδα δουλεύοντας.

Στη Φινλανδία και τη Γαλλία, η εβδομάδα ρυθμίζεται κάπως χαλαρή με τις εργάσιμες ώρες την εβδομάδα να είναι τουλάχιστον 37,6 και 37,9 αντίστοιχα.

Στη χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα, οι εργαζόμενοι είναι προφανώς πολύ πιο επιμελείς από όσο θέλει η φήμη τους. Με 40 ώρες την εβδομάδα κατατάσσεται στην ιεραρχία στη μέση και μάλιστα, πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, δηλαδή 39,6 ώρες την εβδομάδα.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αντίληψη των περισσότερων Ευρωπαίων που ήθελε τους Έλληνες, ιδιαίτερα 'τεμπέληδες', σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το αμερικανικό ινστιτούτο ερευνών, Pew Research Center».
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!