Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πως θα εξαφανίσετε τα αγριόχορτα χωρίς χημικά


Τα αγριόχορτα στα παρτέρια, τις γλάστρες, τις ζαρντινιέρες, δεν τα θέλει κανείς και κάνουν και κακό στα φυτά μας.
Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διάφορα χημικά προϊόντα που βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία μας…. και που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ κιόλας.
Με προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι υπάρχει τρόπος και μάλιστα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ να αντιμετωπίσετε τα αγριόχορτα. Προϊόντα όπως:......
Το ξύδι… που όμως θα το χρησιμοποιήσετε μόνο αν ο καιρός ΔΕΝ είναι βροχερός και υπάρχει ηλιοφάνεια, για να μπορέσει να δράσει. Το ξύδι, για να είναι αποτελεσματικό, θα χρειαστεί να το ρίξετε πάνω από μία φορά
Το καλαμποκάλευρο… Αν έχετε φυτέψει σπόρους και δεν θέλετε να φυτρώσουν αγριόχορτα, θα περιμένετε πρώτα να σκάσουν μύτη τα φυτά σας και μετά να ρίξετε το καλαμποκάλευρο. Γιατί αν ρίξετε το καλαμποκάλευρο πάνω από τους σπόρους που φυτέψατε, τότε ατυχήσατε, αφού το καλαμποκάλευρο θα τους εμποδίσει. Το καλαμποκάλευρο, όχι μόνο θα εμποδίσει να φυτρώσουν αγριόχορτα, αλλά θα προσελκύσει και χρήσιμα σκουληκάκια που αρέσκονται σ’ αυτό και που θα μαλακώσουν το χώμα γύρω από το φυτό σας, κάτι που κάνει καλό στο φυτό.
Το καυτό νερό … ο πιο απλός τρόπος για να στείλετε αδιάβαστα τα αγριόχορτα. Εδώ όμως θα πρέπει να προσέξετε να μην βρέξετε το ‘καλό’ φυτό σας και να μην καείτε κιόλας.
Το αλάτι …. εδώ θα χρειαστεί προσοχή, γιατί το αλάτι δηλητηριάζει το έδαφος, που σημαίνει πως καλό είναι να αποφεύγεται δίπλα στα φυτά. Το πολύ πολύ και μάλιστα προσεκτικά μια κουταλιά. Το αλάτι είναι καλό για αγριόχορτα που φυτρώνουν ανάμεσα σε χαραμάδες, πλάκες, πλακάκια κλπ. Το αλάτι θα καταστρέψει κακές ρίζες και μύκητες.
Οι εφημερίδες …. αν υπάρχουν παρτέρια με αγριόχορτα, βάλτε από πάνω εφημερίδες. Οχι όμως έγχρωμες σελίδες, γιατί η χρωματιστή μελάνη θα μολύνει το έδαφος, κάτι που δεν το θέλετε.

Οπως βλέπετε λοιπόν αγαπημένοι κολπατζήδες, τρόπος υπάρχει να αποφύγετε τα διάφορα βλαβερά προϊόντα που κυκλοφορούν…. κι ας σας τα συστήνουν…. Δοκιμάστε τα παραπάνω και θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσειπηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!