Υλικά
Για 4-6 άτομα7 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
200 γραμμάρια βούτυρο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Γλάσο
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο.Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Επίσης ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.
Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα.
Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς.
Χρειάζεται 35 λεπτά για να ψηθεί.
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.
Έχουμε ετοιμάσει το γλάσο ζεστάινοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύβοντας μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια και την έχουμε αφήσει λίγο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει λίγο και το γλυκό περεχύνουμε με το γλάσο.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Τips: Στο γλάσο μπορούμε να προσθέσουμε και 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και για να μη γίνει πολύ ρευστό βάζουμε και 3 κουταλιές της σούπας κακάο. Το γλάσο πρέπει να είναι σχετικά παχύρευστο. Ούτε πολύ υγρό για να τρέχει, αλλά ούτε και πολύ στερεό για να χρειάζεται σπάτουλα να απλωθεί.
Αν θέλουμε να σταθεροποιηθεί αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρισμα...
Καλή σας όρεξη!!!
Πηγή