Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 ml άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας αλάτι
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη γέμιση:
350 γρ βρασμένο σπανάκι
350 γρ τυρί τρίμμα φέτα ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει
1 αβγό
100 γρ. τριμμένο τυρί ( παρμεζάνα ή όποιο άλλο σας αρέσει )
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την ζύμη και δούλεψε την μέχρι να γίνει ομοιογενής ( με το χέρι ή το μίξερ )
Σκέπασε την με μεμβράνη ώσπου να φτιάξεις τη γέμιση
Βράσε το σπανάκι και στράγγισε το πολύ καλά να φύγει τελείως το νερό
Κόψε το σπανάκι σε πολύ μικρά κομμάτια
Ανακάτεψε το σπανάκι με το τριμμένο τυρί
Πρόσθεσε το αβγό
Πρόσθεσε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι
Πλάσε και δώσε το σχήμα που βλέπεις στην 1η εικόνα ( κύκλος και στη μέση η μπαλίτσα )
Προθέρμανση φούρνου στου 180 C ή 356 F
Χωρίστε τη ζύμη στα 2
Ανοιξε το κάθε κομμάτι χωριστά σε σχήμα κύκλου
Βάλε το πρώτο κομμάτι ζύμης που άνοιξες, σε λαδόκολλα
Ρίξε λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω στη ζύμη
Τοποθέτησε τη γέμιση πάνω στη ζύμη, όπως βλέπεις στην 1η φωτογραφία
Σκέπασε με την υπόλοιπη ζύμη, όπως βλέπεις στην 2η φωτογραφία
Βρέξε τις τις άκρες και ένωσε μεταξύ τους με τη βοήθεια πιρουνιού
Τα υπόλοιπα, για το τι πρέπει να κάνεις στη συνέχεια, τα βλέπεις στις εικόνες και ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 30 λεπτά
πηγη
500 γρ. αλεύρι
90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 ml άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας αλάτι
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη γέμιση:
350 γρ βρασμένο σπανάκι
350 γρ τυρί τρίμμα φέτα ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει
1 αβγό
100 γρ. τριμμένο τυρί ( παρμεζάνα ή όποιο άλλο σας αρέσει )
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την ζύμη και δούλεψε την μέχρι να γίνει ομοιογενής ( με το χέρι ή το μίξερ )
Σκέπασε την με μεμβράνη ώσπου να φτιάξεις τη γέμιση
Βράσε το σπανάκι και στράγγισε το πολύ καλά να φύγει τελείως το νερό
Κόψε το σπανάκι σε πολύ μικρά κομμάτια
Ανακάτεψε το σπανάκι με το τριμμένο τυρί
Πρόσθεσε το αβγό
Πρόσθεσε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι
Πλάσε και δώσε το σχήμα που βλέπεις στην 1η εικόνα ( κύκλος και στη μέση η μπαλίτσα )
Προθέρμανση φούρνου στου 180 C ή 356 F
Χωρίστε τη ζύμη στα 2
Ανοιξε το κάθε κομμάτι χωριστά σε σχήμα κύκλου
Βάλε το πρώτο κομμάτι ζύμης που άνοιξες, σε λαδόκολλα
Ρίξε λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω στη ζύμη
Τοποθέτησε τη γέμιση πάνω στη ζύμη, όπως βλέπεις στην 1η φωτογραφία
Σκέπασε με την υπόλοιπη ζύμη, όπως βλέπεις στην 2η φωτογραφία
Βρέξε τις τις άκρες και ένωσε μεταξύ τους με τη βοήθεια πιρουνιού
Τα υπόλοιπα, για το τι πρέπει να κάνεις στη συνέχεια, τα βλέπεις στις εικόνες και ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 30 λεπτά
πηγη