Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Google Glass Explorer: πολλαπλασιάζονται οι τυχεροί με τα «έξυπνα γυαλιά»

Η Google Glass ανακοινώσε τη Δευτέρα ότι το προσεχές διάστημα θα διευρύνει το πρόγραμμα Google Glass Explorer, δίνοντας τη δυνατότητα στους εθελοντές που χρησιμοποιούν δοκιμαστικά τα έξυπνα γυαλιά να καλέσουν έως και τρείς φίλους τους για να συμμετάσχουν στο πείραμα.
Οι φίλοι, που θα γίνουν και εκείνοι «εξερευνητές», θα πρέπει να καταβάλουν 1.500 δολάρια για να αποκτήσουν τη συσκευή, η οποία αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμη εντός του 2014.
Μεταξύ άλλων η Google Glass ανακοίνωσε τη Δευτέρα και αναβάθμιση του hardware των «έξυπνων γυαλιών», δίνοντας την ευκαιρία στους «εξερευνητές» που τα δοκιμάζουν να ανταλλάξουν τη συσκευή που έχουν προμηθευτεί για να αποκτήσουν την τελευταία έκδοση.
Σημειώνεται ότι τα Google Glasses είναι εξοπλισμένα με:
-οθόνη 640 x 360 pixel, που αντιστοιχεί σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας 25 ιντσών, τοποθετημένη σε απόσταση 2,4 μέτρων.
-κάμερα 5 megapixel, που μπορεί να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 720p
-αντί για ηχεία, η μουσική και οι υπόλοιποι ήχοι αναπαράγονται μέσω της τεχνολογίας ακουστικής αγωγιμότητας, προκαλώντας δηλαδή δονήσεις στα οστά γύρω από τα αφτιά του χρήστη.
-αποθηκευτικός χώρος θα είναι 16 GB, από τα οποία τα 12 GB θα είναι ελεύθερα, ενώ τα Google Glasses θα προσφέρουν τη δυνατότητα συγχρονισμού με μια υπηρεσία cloud storage της Google, πιθανότητα την Google Drive.
-αυτονομία μπαταρίας 24 ωρών για “τυπική χρήση”
-σύνδεση με Wi-Fi (802.11b/g), και θα μπορούν να λειτουργήσουν με οποιοδήποτε τηλέφωνο διαθέτει Bluetooth
-υποστήριξη εφαρμογής MyGlass, για τηλέφωνο με λειτουργικό Android 4.0.3 και άνω, μέσω της οποίας θα ενεργοποιείται το GPS και η ανταλλαγή μηνυμάτων SMS.
Πρόσφατα η η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Docomo ανέπτυξε «έξυπνα γυαλιά» που μεταφράζουν κείμενα και ανταγωνίζονται τα Google Glasses.
Η ιαπωνική συσκευή ονομάζεται «Intelligent Glass» και έχει ποικίλες λειτουργίες, από τη μετάφραση πινακίδων και καταλόγων μέχρι την αναγνώριση προσώπων.
Στόχος της είναι να διευκολύνει τους ξένους επαγγελματίες και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ιαπωνία, μεταφράζοντας ένα γραπτό κείμενο σε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμεί ο χρήστης αυτόματα και σε ζωντανό χρόνο.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!