Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Google Glasses: τα “έξυπνα” γυαλιά ταξίδεψαν στην Ελλάδα (video)

Τα Google Glasses, τα “έξυπνα” γυαλιά της Google ταξίδεψαν και στην Ελλάδα για να παρουσιαστούν στο Developers Festival (DevFest) που διεξάγεται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου.
Το ζευγάρι των έξυπνων γυαλιών που εκτίθεται στη Θεσσαλονίκη ανήκει στον Μάρτιν Πέλαντ, έναν Τσέχο προγραμματιστή Android, ο οποίος τα απέκτησε αφού διακρίθηκε σε σχετικό πρότζεκτ της Google στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πέλαντ δήλωσε ότι στην Πράγα όπου ζει, τα φοράει συχνά καθώς περπατά στο δρόμο, ενώ περαστικοί του ζητούν να τα δοκιμάσουν.
Ο ιδρυτής του Google Developers Group (GDG) στη Θεσσαλονίκη, Παναγιώτης Τζίνης, επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανάγκη να αναδειχθεί ο τομέας της καινοτομίας και της τεχνολογίας μέσα από το DevFest και αναφέρθηκε στη σημειολογία της άφιξης ενός τόσο καινοτόμου προϊόντος στην πόλη.
«Η τεχνολογία και η καινοτομία ήταν πάντα στο επίκεντρο των διοργανώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης και προσθέτει ότι, ήδη, από την 78η ΔΕΘ ο ενοποιημένος πλέον φορέας έδειξε πόσο επενδύει στην τεχνολογία αιχμής στηρίζοντας διοργανώσεις όπως τοGDG Thessaloniki και τώρα το DevFest. «Στόχος μας είναι όλα αυτά, να αποτελέσουν τον προπομπό για όσα θα γίνουν στη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε ο κ. Ποζρικίδης.
Για το τετραήμερο DevFest έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.200 άτομα.
Μεταξύ άλλων τα Google Glasses είναι εξοπλισμένα με:
*οθόνη 640 x 360 pixel, που αντιστοιχεί σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας 25 ιντσών, τοποθετημένη σε απόσταση 2,4 μέτρων.
*κάμερα 5 megapixel, που μπορεί να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 720p
*αντί για ηχεία, η μουσική και οι υπόλοιποι ήχοι αναπαράγονται μέσω της τεχνολογίας ακουστικής αγωγιμότητας, προκαλώντας δηλαδή δονήσεις στα οστά γύρω από τα αφτιά του χρήστη.
αποθηκευτικός χώρος θα είναι 16 GB, από τα οποία τα 12 GB θα είναι ελεύθερα, ενώ τα Google Glasses θα προσφέρουν τη δυνατότητα συγχρονισμού με μια υπηρεσία cloud storage της Google, πιθανότητα την Google Drive.
*αυτονομία μπαταρίας 24 ωρών για “τυπική χρήση”
* σερφάρισμα στο διαδίκτυο με σύνδεση με Wi-Fi (802.11b/g), ενώ θα μπορούν να λειτουργήσουν με οποιοδήποτε τηλέφωνο διαθέτει Bluetooth
*υποστήριξη εφαρμογής MyGlass, για τηλέφωνο με λειτουργικό Android 4.0.3 και άνω, μέσω της οποίας θα ενεργοποιείται το GPS και η ανταλλαγή μηνυμάτων SMS.
Δείτε το video!



Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!