Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η μέθοδος γυμναστικής Pilates (Πιλάτες) και τα οφέλη της


Μία από τις πιο διαδεδομένες  μεθόδους γυμναστικής, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής είναι το Πιλάτες (Pilates).  Το σύστημα εκγύμνασης Pilates, αναπτύχθηκε από τον Γερμανό Joseph Hubertus Pilates, στα μέσα του 20ου αιώνα, με κύριο στόχο την σωματική και πνευματική ενδυνάμωση.
Διάβασε παρακάτω τα οφέλη που θα κερδίσεις, αν συμπεριλάβεις στο πρόγραμμά σου την εκγύμναση μέσω Πιλάτες (Pilates) και ακολούθησε στο γυμναστήριο, ένα ειδικό πρόγραμμα με αυτή τη μέθοδο γυμναστικής, για  να βελτιώσεις σημαντικά την φυσική σου κατάσταση.


  • Γυμνάζεσαι  ολοκληρωμένα …
Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους γυμναστικής, με  το Πιλάτες (Pilates)  δεν γυμνάζεις μεμονωμένα τα μέρη του σώματός σου, αλλά ενδυναμώνεις  και   ισορροπείς την ανάπτυξη όλων των μυών σου και αυξάνεις την ευλυγισία σε όλο σου το κορμί. Ακόμα και αν ήδη ακολουθείς κάποιο άλλο άθλημα, μπορείς να ξεκινήσεις συμπληρωματικά και το Πιλάτες (Pilates), το οποίο θα σε βοηθήσει να δεις πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σου.
  • Μαθαίνεις καλύτερα τις  ανάγκες του σώματός σου …
Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Πιλάτες (Pilates) είναι ιδιαίτερα αγαπητό, είναι γιατί σου προσφέρει τη  γνώση για τις ανάγκες του σώματός σου.  Με το Πιλάτες, εκπαιδεύεσαι για το  ποια πρέπει να είναι η σωστή στάση του σώματός σου, ρυθμίζεις καλύτερα την αναπνοή σου και συγχρονίζεις τις κινήσεις σου.
  • Η γυμναστική Πιλάτες (Pilates) είναι η ιδανική ακόμα και για κάποιον που δεν έχει γυμναστεί ποτέ …
Μπορεί να μην έχεις γυμναστεί ποτέ και να έχεις τους ενδοιασμούς σου, ότι η φυσική σου κατάσταση δεν θα σου επιτρέψει να προσαρμοστείς γρήγορα σε μία μέθοδο γυμναστικής.  Το Πιλάτες (Pilates), ρυθμίζεται ανάλογα με τις  ανάγκες του σώματός σου και αποτελεί την ιδανική μέθοδο, ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ακολουθήσει ποτέ κάποιο ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής.
  • Αποκτάς ευλυγισία …
Οι ασκήσεις Πιλάτες (pilates) ενισχύουν την μυϊκή δύναμη  και την ευλυγισία του σώματός, με αποτέλεσμα να μπορείς να ανταποκριθείς με μεγαλύτερη άνεση στις καθημερινές σου δραστηριότητες.
  • Αυξάνεις την ενεργητικότητά σου
Με την συχνή άσκηση Πιλάτες (Pilates) θα επανακτήσεις την ενεργητικότητά σου και καθημερινά θα αισθάνεσαι ότι μπορείς πιο εύκολα και ξεκούραστα, να πραγματοποιείς ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες.
  • Αποκτάς σφριγηλό κορμί ….
Αν θέλεις να είσαι σε φόρμα και το σώμα σου να φαίνεται λεπτό και γραμμωμένο, τότε με την συχνή  άσκηση Πιλάτες (Pilates) θα καταφέρεις σταδιακά, να αποκτήσεις το κορμί των ονείρων σου!
  • Καταπολεμάς το άγχος
Με την τεχνική του Πιλάτες (Pilates) εκτός από την σωματική εκγύμναση, μπορείς να επιτύχεις την βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής σου κατάστασης. Με αυτή την μέθοδο γυμναστικής, αναπτύσσεις καλύτερα την συγκέντρωση, την ακρίβεια, τον έλεγχο και την ροή σε κάθε κίνησή σου. Οι ασκήσεις Πιλάτες (Pilates),  θα σε βοηθήσουν να ρυθμίσεις τον ύπνο σου, να αποβάλεις το στρες, να μειώσεις τα συμπτώματα κόπωσης και προπάντων   να νιώθεις ψυχολογική ευφορία.
  •  Αποκτάς καλύτερη αυτοσυγκέντρωση
Ξεκινώντας να γυμνάζεσαι με την τεχνική Πιλάτες (Pilates), μαθαίνεις να χαλαρώνεις ψυχολογικά και σωματικά, ρυθμίζεις την αναπνοή σου και σταδιακά αποκτάς περισσότερη αυτοσυγκέντρωση, σε κάθε δραστηριότητά σου.
  • Αντιμετωπίζεις πιο εύκολα τους σωματικούς πόνους ή τους τραυματισμούς
Οι ασκήσεις Πιλάτες (Pilates),  επιταχύνουν την ανάρρωση των σωματικών τραυματισμών. Αν λοιπόν έχεις υποστεί τραυματισμό και θέλεις να καταπολεμήσεις τους πόνους, τότε ακολουθώντας ένα πρόγραμμα Πιλάτες (Pilates) προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου, θα μπορέσεις να έχεις πολύ πιο γρήγορη ανάρρωση.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!