Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κις λορέν


Υλικά
Για τη ζύμη
αλεύρι: 190 γρ. για όλες τις χρήσεις
βούτυρο: 100 γρ., κομμένο σε κυβάκια
αυγό: 1
νερό: 1-2.......
κουταλιές της σούπας
Για τη γέμιση
μπέικον: 120 γρ., κομμένο σε κυβάκια
κρέμα γάλακτος: 350 ml
τριμμένα τυριά: 250 γρ., γραβιέρα, ρεγκάτο, έμενταλ
αυγά: 3
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε επίπεδη επιφάνεια βάζετε το αλεύρι και κάνετε ένα λοφάκι. Σκάβετε λίγο το λοφάκι και ρίχνετε εκεί το αυγό, το νερό και το βούτυρο και ζυμώνετε μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Φτιάχνετε μία μπάλα με τη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 30΄.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζετε χωρίς λιπαρή ύλη 2΄ τα κυβάκια του μπέικον μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι. Τα σκορπίζετε στη βάση της τάρτας μαζί με τα τυριά.
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και στρώνετε το φύλλο σε φόρμα για τάρτα ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά και κόβετε τα περισσεύματά της. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ρίχνετε το μείγμα αυτό πάνω στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο στους 200ο C 45΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η ζύμη.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!