Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τσούρος με σάλτσα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
185ml γάλα πλήρες αγελαδινό
3 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε.... θερμοκρασία περιβάλλοντος
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα(55% περιεκτικότητα σε κακάο)
120ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη ζύµη. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και βάλτε το σκεύος σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί το µείγµα για περίπου 2΄. Ανακατέψτε το µείγµα µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά µε ξύλινη κουτάλα, ώστε να ενσωµατωθεί όλο το αλεύρι, και προσθέστε τα αυγά, αναµειγνύοντας ξανά για να ενωθούν. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμη. Κατόπιν αδειάστε τη ζύµη σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε κατσαρή µύτη.
Τηγανίστε τα τσούρος: Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα ηλιέλαιο και αφήστε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Χαµηλώστε τη θερµοκρασία της εστίας και σχηµατίστε µε το κορνέ µακρόστενα µπαστούνια µήκους περίπου 10 εκ. µέσα στο τηγάνι, κόβοντας µε ένα ψαλίδι ή μαχαίρι. Αφήστε τα µέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώµα, γυρνώντας τα παράλληλα µε ένα πιρούνι να ψηθούν παντού. Αποσύρετε από το σκεύος και µεταφέρετε σε πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

Φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας.: Σε ένα µεσαίο µπολ σπάστε σε µικρά κοµµάτια τη σοκολάτα και βάλτε το σε µπεν µαρί. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε την κρέµα γάλακτος και αφήστε σε µέτρια φωτιά µέχρι να ζεσταθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε τη στο µπολ µε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Σερβίρετε τα τσούρος περιχύνοντάς τα µε τη σάλτσα σοκολάτας.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!