ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλο κρουστας για γλυκα
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
1 ποτηρι κοφτο ζαχαρη
1βανιλια
1 φακελακι 20 γρ μπεκιν παουντερ
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κεσεδακι γιαουρτι
4 αυγα
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια κοφτα.... ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
χυμο απο 2-3 πορτοκαλια
1 ξυλακι κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζω σε ενα μπολ ζαχαρη,γιαούρτι,αυγα,μπεκιν,καλαμποκελαιο,βανιλια,ξυσμα και ανακατευω καλα με τον αυγοδαρτη εντωμεταξει εχω ανοιξει απο πριν το πακετο με το φυλλο πανω σε μια καθαρη επιφανεια τα φυλλα πρεπει να ξεραθουν.Σε 20 λεπτα εχουν γινει ξερα.Αλείφω το ταψι με λιγο λαδι και βαζω μέσα τα μισά φυλλα σουρωτα ακανονιστα ,ριχνω στο υλικο του μπολ τα υπόλοιπα φυλλα κομμενα σε ακανόνιστα κομματια 7-8 πόντους και ανακατεύω. Το υλικο αυτο το ριχνω μεσα στο ταψι πανω από τα άλλα μισά φύλλα και ψηνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμους ..Αν κατα το ψησιμο παρει εντονο χρωμα κι ειναι μεσα αψητο σκεπαζω με αλουμινοχαρτο .για να καταλαβω αν ειναι ετοιμο βυθιζω ενα μαχαιρι μεσα στην πίτα, αν βγει στεγνο ειναι οκ.Εχω κανει το σιροπι με..
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια κοφτα ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
χυμο απο 2-3 πορτοκαλια
το ξυλο κανελλα
βραζω τα υλικα για 10 λεπτα και κατεβαζω απο την φωτια. Το,ενα θα ειναι ζεστο το αλλο κρυο οποιο θελω ,Μολις την βγαλω την πιτα απο το φουρνο ,αφνωστε λιγο να κρυωσει για να την κοβω σε κομματια την ''περιλουω'' με το σιροπι και ειναι το κατι αλλο!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΞΑΝΑΕΞΗΓΩ
πηγη
1 πακετο φυλο κρουστας για γλυκα
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
1 ποτηρι κοφτο ζαχαρη
1βανιλια
1 φακελακι 20 γρ μπεκιν παουντερ
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κεσεδακι γιαουρτι
4 αυγα
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια κοφτα.... ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
χυμο απο 2-3 πορτοκαλια
1 ξυλακι κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζω σε ενα μπολ ζαχαρη,γιαούρτι,αυγα,μπεκιν,καλαμποκελαιο,βανιλια,ξυσμα και ανακατευω καλα με τον αυγοδαρτη εντωμεταξει εχω ανοιξει απο πριν το πακετο με το φυλλο πανω σε μια καθαρη επιφανεια τα φυλλα πρεπει να ξεραθουν.Σε 20 λεπτα εχουν γινει ξερα.Αλείφω το ταψι με λιγο λαδι και βαζω μέσα τα μισά φυλλα σουρωτα ακανονιστα ,ριχνω στο υλικο του μπολ τα υπόλοιπα φυλλα κομμενα σε ακανόνιστα κομματια 7-8 πόντους και ανακατεύω. Το υλικο αυτο το ριχνω μεσα στο ταψι πανω από τα άλλα μισά φύλλα και ψηνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμους ..Αν κατα το ψησιμο παρει εντονο χρωμα κι ειναι μεσα αψητο σκεπαζω με αλουμινοχαρτο .για να καταλαβω αν ειναι ετοιμο βυθιζω ενα μαχαιρι μεσα στην πίτα, αν βγει στεγνο ειναι οκ.Εχω κανει το σιροπι με..
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια κοφτα ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
χυμο απο 2-3 πορτοκαλια
το ξυλο κανελλα
βραζω τα υλικα για 10 λεπτα και κατεβαζω απο την φωτια. Το,ενα θα ειναι ζεστο το αλλο κρυο οποιο θελω ,Μολις την βγαλω την πιτα απο το φουρνο ,αφνωστε λιγο να κρυωσει για να την κοβω σε κομματια την ''περιλουω'' με το σιροπι και ειναι το κατι αλλο!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΞΑΝΑΕΞΗΓΩ
πηγη