ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
• λίγα φουντούκια (μία χούφτα) ή αμύγδαλα
• 1 κουτάκι ζαχαρούχο (τετρακόσια γραμμάρια,το κανονικό μέγεθος)
• 3 κουταλιές της σούπας..... κακάο
• 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 1 κουταλιά της σούπας Λικέρ γκράντ μαρνιέ (ή όποιο άλλο προτιμάτε)
• Τρούφα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
• Βάζουμε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυπο
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύουμε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πείξει το μείγμα
• Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για ένα πεντάλεπτο ή περισσότερο ,αν χρειαστεί
• Όταν σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα
• Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.
• Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή