Υλικά
1½ κιλό σουπιές καθαρισµένες
5 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½ κιλό µάραθα ψιλοκοµµένα
αλάτι
πιπέρι
½ κιλό ....
τσακιστές πράσινες ελιές
µελάνι από τρεις σουπιές
2-3 σκελίδες σκόρδο
(6 μερίδες)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τις σουπιές και τις κόβουµε. Τσιγαρίζουµε τις σουπιές µαζί µε το σκόρδο και το κρεµµυδάκι και τις σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε το µάραθο, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και το µελάνι διαλυµένο σε ½ ποτήρι νερό και βράζουµε σε χαµηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
πηγη
1½ κιλό σουπιές καθαρισµένες
5 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½ κιλό µάραθα ψιλοκοµµένα
αλάτι
πιπέρι
½ κιλό ....
τσακιστές πράσινες ελιές
µελάνι από τρεις σουπιές
2-3 σκελίδες σκόρδο
(6 μερίδες)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τις σουπιές και τις κόβουµε. Τσιγαρίζουµε τις σουπιές µαζί µε το σκόρδο και το κρεµµυδάκι και τις σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε το µάραθο, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και το µελάνι διαλυµένο σε ½ ποτήρι νερό και βράζουµε σε χαµηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
πηγη