Η εκρηκτική Ιταλίδα σταρ, Sophia Loren, μοιράστηκε την συνταγή της για κλασική, ναπολιτάνικη πίτσα που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
Για τη ζύμη
1 συσκευασία ξηρή μαγιά
1 ¼ κούπας .....
χλιαρό νερό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
1 κούπα έτοιμη σάλτσα μαρινάρα, ή ψιλοκομμένες, φρέσκιες ντομάτες
100 γραμμάρια μοτσαρέλλα τριμμένη ή κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα φιλέτα αντσούγιας ή πολύ λεπτές φέτες προσούτο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καταρχήν ετοιμάστε την ζύμη: Διαλύστε την μαγιά στο νερό και αφήστε την για 5 λεπτά να αφρίσει. Σε καθαρή επιφάνεια, αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργήστε, στο κέντρο του, ένα κενό, στο οποίο θα ρίξετε την μαγιά. Αναμείξτε καλά το μείγμα, μέχρι να έχετε ένα ζυμάρι. Προσθέστε το ελαιόλαδο, και συνεχίστε να δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Βάλτε το ζυμάρι σε ένα μπολ, που έχετε αλείψει με λάδι, σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει, από μία έως τρεις ώρες σε ζεστό μέρος.
Μόλις περάσει ο χρόνος, και η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο, ανοίξτε την σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετήστε την σε ταψάκι που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και πασπαλήσει με σιμιγδάλι. Απλώστε πάνω στην ζύμη την σάλτσα ντομάτας και, στην συνέχεια, την μοτσαρέλα, τις αντσούγιες και τα άλλα υλικά της γαρνιτούρας. Ψήστε, σε ζεστό φούρνο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η ζύμη να έχει ξεροψηθεί και το τυρί να έχει λιώσει
Υλικά:
Για τη ζύμη
1 συσκευασία ξηρή μαγιά
1 ¼ κούπας .....
χλιαρό νερό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
1 κούπα έτοιμη σάλτσα μαρινάρα, ή ψιλοκομμένες, φρέσκιες ντομάτες
100 γραμμάρια μοτσαρέλλα τριμμένη ή κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα φιλέτα αντσούγιας ή πολύ λεπτές φέτες προσούτο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καταρχήν ετοιμάστε την ζύμη: Διαλύστε την μαγιά στο νερό και αφήστε την για 5 λεπτά να αφρίσει. Σε καθαρή επιφάνεια, αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργήστε, στο κέντρο του, ένα κενό, στο οποίο θα ρίξετε την μαγιά. Αναμείξτε καλά το μείγμα, μέχρι να έχετε ένα ζυμάρι. Προσθέστε το ελαιόλαδο, και συνεχίστε να δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Βάλτε το ζυμάρι σε ένα μπολ, που έχετε αλείψει με λάδι, σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει, από μία έως τρεις ώρες σε ζεστό μέρος.
Μόλις περάσει ο χρόνος, και η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο, ανοίξτε την σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετήστε την σε ταψάκι που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και πασπαλήσει με σιμιγδάλι. Απλώστε πάνω στην ζύμη την σάλτσα ντομάτας και, στην συνέχεια, την μοτσαρέλα, τις αντσούγιες και τα άλλα υλικά της γαρνιτούρας. Ψήστε, σε ζεστό φούρνο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η ζύμη να έχει ξεροψηθεί και το τυρί να έχει λιώσει