Τα φρούτα που αγοράζουμε από τα μαγαζιά συνήθως δεν είναι φρέσκα αλλά έχουν περάσει κάποιες μέρες από τι στιγμή που κόπηκαν από τα δέντρα μέχρι να φτάσουν στο μανάβη της γειτονιάς μας και από εκεί στο καλάθι μας, το ίδιο συμβαίνει και με τις φράουλες, τα μούρα, τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα.
Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό.......
Φτιάξτε ένα μείγμα από ένα μέρος ξύδι λευκό ή μηλόξυδο και δέκα μέρη νερό, βάλτε μέσα τα φρούτα ανακατέψτε καλά και αμέσως μετά σουρώστε τα στεγνώστε καλά και βάλτε τα στο ψυγείο.
Τηρήστε τις παραπάνω αναλογίες ξυδιού και νερού και τα φρούτα δε θα πάρουν γεύση απο το ξύδι.
Η φράουλες θα διατηρηθούν για 2 βδομάδες χωρίς να μουλιάσουν ή να μουχλιάσουν ενώ τα μούρα για μία εβδομάδα.
Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό.......
Φτιάξτε ένα μείγμα από ένα μέρος ξύδι λευκό ή μηλόξυδο και δέκα μέρη νερό, βάλτε μέσα τα φρούτα ανακατέψτε καλά και αμέσως μετά σουρώστε τα στεγνώστε καλά και βάλτε τα στο ψυγείο.
Τηρήστε τις παραπάνω αναλογίες ξυδιού και νερού και τα φρούτα δε θα πάρουν γεύση απο το ξύδι.
Η φράουλες θα διατηρηθούν για 2 βδομάδες χωρίς να μουλιάσουν ή να μουχλιάσουν ενώ τα μούρα για μία εβδομάδα.