Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Καρυδόπαστα παραδοσιακή

  1. Υλικά
    αυγά: 4
    ζάχαρη: 4 κουταλιές της σούπας
    αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: 1 φλιτζάνι
    κανέλα σκόνη: 3 κουταλάκια
    βούτυρο: 220 γρ. λιωμένο
    καρύδι: 1 φλιτζάνι, .....χοντροκοπανισμένα
    Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα
    ζάχαρη: 1 1/4 του φλιτζανιού
    νερό: 1 φλιτζάνι
    λεμόνι: 1/2 ο χυμός και η φλούδα
    κρέμα γάλακτος: 200 ml
    άχνη: 2 κουταλιές της σούπας

    Εκτέλεση
    Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι πλευράς 23 εκατ. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με την κανέλα, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, και κατόπιν προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την καρυδόψιχα.
    Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στους 180 °C για 40΄. Το αφήνετε στο φούρνο και ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: αναμειγνύετε σε μικρό κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτετε τη φλούδα και το χυμό του μισού λεμονιού και βράζετε για 7-8΄. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι αφού αφαιρέσετε τη φλούδα λεμονιού.
    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτετε την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Για να σερβίρετε, κόβετε την καρυδόπαστα σε τετράγωνα κομμάτια και τη γαρνίρετε με σαντιγί.ΠΗΓΗ
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!