ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. γιαούρτι
• 220 γρ σιμιγδάλι ψιλό
• 50 γρ ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό.... σόδα
• 4 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
• ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
• 1 φλ. νερό
• 150 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
2. Λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν θέλει πολύ χρόνο.
3. Φτιάχνετε και το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζετε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
Πηγή
• 500 γρ. γιαούρτι
• 220 γρ σιμιγδάλι ψιλό
• 50 γρ ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό.... σόδα
• 4 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
• ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
• 1 φλ. νερό
• 150 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
2. Λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν θέλει πολύ χρόνο.
3. Φτιάχνετε και το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζετε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
Πηγή