Τρίτη 27 Μαΐου 2014

OwnFone Braille: ένα εκτυπωμένο κινητό τηλέφωνο με σύστημα για τυφλούς

Ένα κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printing) και ενσωματώνει πλήκτρα με σύστημα Μπράιγ που χρησιμοποιούν τυφλοί και άτομα με πρόβλημα όρασης παρουσίασε μια βρετανική εταιρεία.

Το OwnFone Braille που αποτελεί το τρίτο τεχνολογικό επίτευγμα της εταιρείας OwnFone θα έχει κόστος περίπου 75 Ευρώ και θα κυκλοφορήσει στη βρετανική αγορά.

Πώς λειτουργεί
Οι χρήστες του OwnFone Braille επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας, επιλέγουν τα ονόματα επαφών που επιθυμούν να «μεταφραστούν» στη γλώσσα Μπράιγ και παραγγέλνουν τη συσκευή.
Η συσκευή τους έρχεται με δύο έως τέσσερα πλήκτρα Μπράιγ, που είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιούν κλήσεις προς τις συγκεκριμένες επαφές που έχουν επιλεγεί.
Με τον τρόπο αυτό μπορούν να προστεθούν προσωποποιημένα πλήκτρα στο εμπρόσθιο τμήμα της συσκευής, για ειδικές κατηγορίες επαφών, ενώ ειδική παραγγελία μπορεί να γίνει και για το οπίσθιο τμήμα της συσκευής.
Η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άτομα που δεν γνωρίζουν ανάγνωση σύμφωνα με το σύστημα Μπράιγ, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Τέτοιες κατηγορίες ατόμων μπορούν να είναι ηλικιωμένοι για τους οποίους τα πλήκτρα μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα.
Η OwnFone έχει παρουσιάσει δύο ακόμα κινητά τηλέφωνα: ένα “εκτυπωμένο” το 2012 και ένα προορισμένο για παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως εννέα ετών το 2013.
Το Braille Phone θα προωθηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Kickstarter.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!