Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Διαφημιστικές πινακίδες καθαρίζουν τον μολυσμένο αέρα, παράγουν πόσιμο νερό από υγρασία (video)

Σε συσκευές καθαρισμού του ατμοσφαιρικού αέρα φιλοδοξεί να μετατρέψει τις διαφημιστικές πινακίδες μια επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου του Περού (UTEC).
Σε συνέχεια της επιτυχούς ανάπτυξης μιας διαφημιστικής πινακίδας που μετατρέπει την υγρασία της ατμόσφαιρας σε πόσιμο νερό, οι επιστήμονες ανέπτυξαν πινακίδες που καθαρίζουν 100.000 κυβικά μέτρα αέρα κάθε μέρα.
Η κάθε πινακίδα υποτίθεται ότι αντιστοιχεί σε 1200 δέντρα.

Η πρώτη πινακίδα τοποθετήθηκε σε μια πολύ μολυσμένη περιοχή της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα όπου η ποιότητα του αέρα είναι ιδιαιτέρως χαμηλή εξαιτίας της κίνησης των οχημάτων και των οικοδομικών εργασιών που εκτελούνται.
Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν για τη λειτουργία της συσκευής επί μία εβδομάδα το Μάρτιο, η συσκευή καθάρισε περίπου 500.000 κυβικά μέτρα αέρα.
Η τεχνολογία βασίζεται στη χρήση του νερού, το οποίο λειτουργεί ως φίλτρο για βακτήρια και μικροσωματίδια. Τα στοιχεία αυτά εν συνεχεία αναλύονται για να διακριβωθεί η σύσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η ερευνητική ομάδα του UTEC ανέπτυξε μια τεχνολογία που δείχνει ότι οι πινακίδες στους δρόμους μπορούν να αποτελέσουν κάτι πολύ χρησιμότερο από μέσα διαφήμισης.
Πράγματι, διαφημιστικές και άλλες πινακίδες μπορούν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στον πόλεμο κατά της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης δίνοντας λύσεις σε δύο από τα πλέον πιεστικά οικολογικά προβλήματα: αυτό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εκείνο της έλλειψης υδάτινων πόρων.



Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!