Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Μπισκοτολούκουμα



2 ποτήρια ηλιέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
2/3 του ποτηριού ζάχαρη
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κιλό......
λουκούμια διαφόρων γεύσεων
100 γρ. σουσάμι
100 γρ. καρύδια



Σε μια κούπα ρίχνουμε το λάδι, τη ρετσίνα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, Kατόπιν ρίχνουμε μέρος από το αλεύρι και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Συνεχίζουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν ζυμώνουμε πολύ.
Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμη και την πλάθουμε με τα χέρια σε ένα πλατύ στρόγγυλο. Στο κέντρο βάζουμε ένα κομμάτι λουκούμι και ένα κομμάτι καρύδι και το καλύπτουμε με την ζύμη ώστε να γίνει μια μπάλα την οποία πατάμε με το χέρι για να γίνει πλατιά. Μετά ακουμπάμε το μπαλάκι στο σουσάμι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε με όλη την ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25 λεπτά πάνω κάτω.
πηγ
η
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!