Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ανθρωποκυνηγητό στη Ξάνθη για να βρουν τους δράστες που ξυλοκόπησαν τις καλόγριες!

Οι δράστες μπήκαν μέσα στο Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς για να κλέψουν το παγκάρι...
-Χτύπησαν τις δύο ηλικιωμένες Μοναχές της Μονής και .....τράπηκαν σε φυγή κλέβοντας 300 ευρώ!
Το νήμα της άγριας επίθεσης που δέχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι δύο καλόγριες της Ι.Μ. της Παναγίας της Καλαμούς στην Ξάνθης προσπαθεί να λύσει η Αστυνομία, που έχει επιδοθεί σε έναν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, όπως διαβάζουμε στο thrakitoday.com.
Όπως είναι γνωστό, λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα της Τετάρτης ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστες παραβίασε, με τη βοήθεια συνεργού του, το Μοναστήρι και εισήλθε εντός αυτού κατευθυνόμενος προς το παγκάρι, το οποίο και επιχείρησε να διαρρήξει. Εκείνη τη στιγμή μια εκ των δύο ηλικιωμένων Μοναχών που διαμένουν στη Μονή βγήκε από το κελί της κινούμενη στον αύλιο χώρο και βρέθηκε στην κυριολεξία πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή.
Ο δράστης χωρίς να το σκεφτεί της επιτέθηκε χτυπώντας την στο σώμα και στο πρόσωπο, ενώ χωρίς να μιλάει της έκανε νοήματα ζητώντας χρήματα. Στη συνέχεια μάλιστα δεν δίστασε να επιτεθεί με μια τσουγκράνα στην ηλικιωμένη καλόγρια, χτυπώντας την στο κεφάλι με αυτή. Τη στιγμή που ο αδίστακτος δράστης ξυλοκοπούσε την άτυχη καλόγρια, η δεύτερη Μοναχή της Μονής αντιλήφθηκε το τι ακριβώς συνέβαινε και έσπευσε να βοηθήσει. Ωστόσο δέχθηκε και αυτή την αγριότητα του δράστη, ο οποίος την ξυλοκόπησε με το ίδιο μένος.
Οι δύο τους κατέληξαν στο έδαφος αιμόφυρτες από τα χτυπήματα του ληστή, ενώ μια ηλικιωμένη κυρία που επισκέπτεται τη Μονή σε τακτά χρονικά διαστήματα ήταν αυτή που τις εντόπισε. Ο δράστης κατάφερε να κλέψει 300 ευρώ από τη Μονή και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντός του Μοναστηρίου είχαν εισέλθει δύο δράστες, όπως φαίνεται όπως από την εξέλιξη των ερευνών αυτό δεν ευσταθεί, καθώς ο δεύτερος δράστης ανέμενε απ' έξω κρατώντας τσίλιες.
Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν άμεσα ένα Πυροσβεστικό όχημα, που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, η Αστυνομία αλλά και ένα Ασθενοφόρο που μετέφερε τις δύο καλόγριες, 78 και 75 ετών αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο. Οι δύο τους δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο, μιας και η κατάσταση της υγείας τους βαίνει καλώς παρά τα σοβαρά τραύματα που υπέστησαν. Στη Μονή μετέβη αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός και ο Μητροπολίτης Ξάνθης που θέλησε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των Μοναχών αλλά και το τι ακριβώς είχε συμβεί.
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν κλέψει κάτι άλλο πέραν των χρημάτων από τη Μονή οι δράστες, ενώ η Αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το Μοναστήρι συλλέγοντας στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Εικάζεται πως πρόκειται για ερασιτέχνες, καθώς άφησαν πολλά ίχνη πίσω τους, με τις Αστυνομικές Αρχές να είναι ιδίατερα αισιόδοξες για τη σύλληψή τους.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!