Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ... ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΣΕΠΕΣ!!!

Γράφει ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Το post ειναι μεγαλο. Ειμαι προθυμος να ακουσω αν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ απο αυτα που αναφερω ως στοιχεια δεν ειναι αληθινα. Οι προσωπικες μου αποψεις ειναι δικες μου ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα μπω στη διαδικασια να τις αλλαξω. Δοξα τον Αλλαχ και τον Βουδα, εχω 2 πτυχια και μια χαρα ξερω να διαβαζω και ιστορια και οικονομικα, ασχετα αν δεν ειναι αυτο που σπουδασα. Ακουω διαφορες αποψεις για την ευημερια της Γερμανιας. Η δικια μου παρατιθεται παρακατω με στοιχεια που ειναι δημοσια και στη διαθεση οποιουδηποτε. Η δε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη μου για τους Φριτς ειναι η ΙΔΙΑ που οι Φριτς ειχαν για τον παππου μου, τον ...πατερα μου και οποιονδηποτε γενικα δεν ηταν Αριος και Γερμανος: Ουδεις μετραει, ουδεις παιζει οποιοδηποτε ρολο και εχει οποιαδηποτε σημασια, ΑΡΚΕΙ να ευημερουμε εμεις και να μεγαλουργησει η Γερμανια.
Στα πλαισια λοιπον αυτης τη αποψης- την οποια και δημοκρατικα επεβαλλαν με 2 Παγκοσμιους πολεμους, εκατομμυρια νεκρους και δεκαδες χωρες κατεστραμμενες, η δικη μου αποψη ειναι οτι ΚΑΚΩΣ δεν εριξαν οι Αμερικανοι τις αναλογες βομβες στη Γερμανια (οπως στην Ιαπωνια) και κακως δεν τους καθαρισαν ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ οταν επρεπε. Τελικη λυση ΣΕ ΟΛΟΥΣ επρεπε να υπαρχει στα προτυπα που ΑΥΤΟΙ πρωτοι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ επεβαλαν στους αλλους. Ειναι ΟΛΟΙ ενοχοι μιας και ΟΛΟΙ μια χαρα ειχαν το χερι καγκελο ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ. Αυτα τα δεν ηξερα, δεν ακουσα ας τα πουλησουν πουθενα αλλου. Αν δε ξερανε ας μαθαινανε. Αν δεν ακουγαν ας τεντωναν τα αυτια τους. Δε μπορει να πεθαινουν ολοκληρες εκατονταδες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρωποι μεσα στη χωρα σου καθε χρονο ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ και εσυ να λες δεν ακουσα..
Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη. Ας παμε ομως στα επισημα στοιχεια της ευημεριας του γερμανικου εθνους. Για να μην αναφερω ξεχωριστα γεγονοτα ενα ενα (υπαρχουν πηγες για οποιον θελει) θα παω σε αυτο απ’ευθειας:
Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel:
H Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.
Spiegel Τι ακριβώς συνέβη τότε; …;..
Ritschl: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1ου. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.
Spiegel: Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;
Ritschl: Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.
Spiegel: Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;
Ritschl: Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης (σ.σ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ) του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.
Spiegel: Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;
Ritschl: Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.
Spiegel: Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;
Ritschl: Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.
Spiegel: Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;
Ritschl: Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα Haircut, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.
Spiegel: Πως είπατε;
Ritschl: Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.
Spiegel: Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;
Ritschl: Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο.
Spiegel Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.
Ritschl Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.
Spiegel: Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;
Ritschl: Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.
Ας αφησουμε ομως τον Ritschl που δεν λεει τιποτε περισσοτερο απο μια απλη εξιστορηση των γεγονοτων. Πως δηλαδη ΔΥΟ φορες με τους πολεμους η Γερμανια οχι μονο διελυσε την Ευρωπη αλλα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ, απο τα δανεικα και πως στην επανενωση των Γερμανιων ΠΑΛΙ- ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ- δεν πληρωσαν δεκαρα ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!
Ας παμε στη CIA και στα επισημα στοιχεια που δινουν οι Αμερικανοι- δηλαδη αυτοι ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ 2 ΦΟΡΕΣ τους Γερμανους. Οσο ναναι πιο πολυ πιστευω αυτον που δανειζει παρα αυτον που δανειζεται. Ειδικα αν ο δευτερος ειναι Γερμανος, δηλαδη ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΕΥΤΗΣ-ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.
Η CIA λοιπον δινει για το Γερμανικο ‘θαυμα’ ενα budget με εσοδα 1,626 τρις και εξοδα 1,624 τρις. ΕΤΗΣΙΑ. Με λιγα λογια ειναι ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ. Θαυμασια θα πει καποιος, και θα συμφωνησω και εγω ΑΝ δεν υπηρχε ενα ΤΟΣΟ ΔΑ θεματακι: Υπαρχει ενα ΧΡΕΟΣ $5.717 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ (31 December 2012 est.)= 4,234 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, που μας τα χαλαει λιγο. Σε αυτο το χρεος ΔΕΝ υπολογιζεται το φεσι που εχουν φορεσει για δανεια, αποζημιωσεις και κλεψιες.
Για να γινει κατανοητο το μεγεθος όλων αυτων, το ελληνικο κατοχικο δανειο, το οποιο ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ όχι μόνο είχε αναγνωρίσει, τα δάνεια του Γ” Ράιχ από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είχε δώσει εντολή και είχε αρχίσει η διαδικασία εξόφλησής τους, βασει στοιχειων της Τράπεζας Ελλάδος,σε 54 εκ ευρω ΜΟΝΟ για το αρχικο κεφαλαιο. Υπολογίζω τη σημερινή αξία ως εάν το δάνειο να είχε συναφθεί σε μακροχρόνια αμερικανικά ομόλογα του 1944!!!! Για τις άλλες αποζημιώσεις και επανορθώσεις τα οφειλόμενα γίνονται τριψήφια δισεκατομμύρια (πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης 21-04-2013)
Μιλαμε ΜΟΝΟ για την Ελλαδα. Εχω και αλλα, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για αλλες χωρες και για αλλες ΛΑΜΟΓΙΕΣ των Φριτς. Για παραδειγμα υπαρχει ΕΝΤΟΝΗ αντιπαραθεση για την αποφαση της Μερκελ να σβησει απο τον ενιαιο προυπολογισμο τα φεσια των γερμανικων ταμειων και νοσοκομειων (υψους, καθως αναφερεται, ΜΗ διασταυρωμενα απο εμενα, 2 τρις ευρω). Μιλαμε λοιπον για αλλα 2 τρις πανω στα 4,234 τρις που ΗΔΗ εχει επισημα. Αυτο ομως που διασταυρωσα εχει μεγαλο ενδιαφερον και δινει μια εικονα για την υγεια που με κανει να πιστευω οτι το νουμερο αν δεν ειναι 2 τρις ειναι πολυ κοντα..
Αντιπροσωπευτική έκθεση του Γερμανικού Νοσοκομειακού Ινστιτούτου (DKI) δείχνει ότι περισσότερο από το 50% των γερμανικών νοσοκομείων κατέγραψε πέρυσι οικονομικά ελλείμματα, ενώ το 2011 το ίδιο ποσοστό «περιοριζόταν» στο ένα τρίτο.
Τα χειρότερα αποτελέσματα στην έρευνα σημειώνονται σε μικρότερα νοσοκομεία με λιγότερες από 300 κλίνες. Σχεδόν το 57% λειτουργεί χωρίς κέρδος, μιας και τέτοιου είδους νοσοκομεία είναι δύσκολο να μοιράσουν το κόστος σε πολλούς ασθενείς. Ακόμα όμως και οι κλινικές που κατέγραψαν κέρδη τα τελευταία χρόνια έχουν αβέβαιο μέλλον από τη στιγμή που τα όποια πλεονάσματα βρίσκονται σε καθοδική τροχιά. Περισσότερο από το 57% των νοσοκομείων είχαν πέρυσι χαμηλότερα έσοδα σε σχέση με το 2011.
Δεν αποτελεί συνεπώς έκπληξη ότι περισσότεροι από τους μισούς διοικητές νοσοκομείων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τα οικονομικά της κλινικής τους.
«Ένας λόγος για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία είναι οι αυξανόμενες δαπάνες για το προσωπικό, αλλά και τη συντήρηση των κτιρίων και εγκαταστάσεων», λέει ο Καρλ Μπλουμ, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης του DKI και τονίζει ότι είναι ευθύνη των γερμανικών κρατιδίων να σηκώσουν το βάρος των απαραίτητων επενδύσεων.
«Εδώ και δεκαετίες όμως τα γερμανικά κρατίδια δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όπως θα όφειλαν» λέει ο Γερμανός ειδικός Καρλ Μπλουμ. «Μια σειρά αναλύσεων έδειξαν πλέον σήμερα ότι μόλις οι μισές επενδύσεις στα νοσοκομεία γίνονται από τα ομόσπονδα κρατίδια». Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούν ωστόσο ότι οι κλινικές ευθύνονται κυρίως για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν..
Οι Φριτς λοιπον πετυχαν το θαυμα με ενα πολυ απλο τροπο: Με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΣΕΠΕΣ. Ακουω διαφορες αποψεις για το Γερμανικο θαυμα ΚΑΙ στο ποδοσφαιρο που εχει λεει αυτονομες ομαδες και δεν χρωσταει, εχει υποδομες και διαφορα τετοια ομορφα. Που ειναι πολυ ωραια ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΚΟ.
Οταν ενα κρατος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΠΑΝΗΛΛΗΜΕΝΑ επι ενα αιωνα ΤΡΕΙΣ (3) ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ και τα κραταει για παρτυ του, ΦΥΣΙΚΑ θα νιωθει ‘πλουσιο’ και φυσικα ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ευημερια μιας και ο,τι χρωσταει ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, και οι πολιτες του, τα νοσοκομεια του, τα ταμεια του και ΟΛΑ του ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.
Οταν δε βγαίνουν, τραβάνε και μια γενεοκτονια και καθαρίζουν.
Οποιοδήποτε μαγαζι γράφει πάγο τα χρέη ΜΟΝΙΜΑ και μονο μετράει τα έσοδα ειναι κερδοφόρο.
Περιπτερο να εχεις αμα δεν πληρωνεις νοικι, ρευμα, προμηθευτες, υποχρεωσεις (ταμεια-δημο κλπ) και πουλας π.χ 1000 ευρω την ημερα εισαι βασιλιας. Καθαριζεις 30,000 και ο μηνας εχει εννιά, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Αμα δε εισαι και ΑΥΘΑΔΗΣ δινεις και συμβουλες σε αυτους που φεσωσες τρεις φορες για το τι πρεπει να κανουν για να σε ‘ξεχρεωσουν’.
Σιγα λοιπον με τους μαλακες που θα τους βάλουμε και πρότυπο..
ΡΕ, ΟΥΣΤ


πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!